Oficiali chinezi dintr-o regiune de patru ori cât România, în vizită în Vrancea

0
0

O delegaţie de oficiali ai Regiunii Hebei, China, a avut luni dimineaţă, întâlniri oficiale cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Dragoş Bârlădeanu, primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi şi subprefectul Cristi Misăilă.

Scopul vizitei în judeţul Vrancea a delegaţiei din China a fost acela de a pune bazele unor colaborări între cele două regiuni în domenii comune de interes precum turism, viticultura, comerţ, energie regenerabilă etc.

”În perspectiva organizării Reuniunii liderilor locali China – Europa Centrală şi de Est, 2016 de către Regiunea Hebei, intenţionăm realizarea unei înfrăţiri cu municipiul Focşani”, a declarat Li Ming, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Chineze în România.

Totodată, în cadrul întâlnirii, reprezentanţii Consiliului Judeţean au prezentat delegaţiei chineze proiectele de dezvoltare ale Vrancei – realizarea Parcului Industrial, realizarea Parcului Natural de Agrement “Crângul Petreşti” şi intenţii de dezvoltare a unor proiecte de energie verde.

image

Membrii delegaţiei din Republica Populară Chineză au fost interesati de viticultura din Vrancea şi, în finalul deplasării în Vrancea, au efectuat o vizită la Crama Girboiu, cramă care are relaţii economice cu parteneri chinezi.

Hebei este o regiune cu o populaţie care totalizează 72 milioane locuitori, 11 municipalităţi şi un guvern regional.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite