Mihai Copaci, şeful Casei de Sănătate Vrancea, greu de schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Copaci, directorul CAS Vrancea
Mihai Copaci, directorul CAS Vrancea

Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate a anulat şi cel de-al doilea concurs pentru şefia Casei de Sănătate Vrancea, după ce actualul director al instituţiei vrâncene, Mihai Copaci,  a contestat în instanţă concursul.

Mihai Copaci va mai rămâne încă o perioadă de timp şef al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, chiar dacă i-a expirat mandatul în această funcţie.

Acesta a reuşit să amâne încă o dată concursul pentru ocuparea funcţiei pe care o deţine în prezent, concurs care ar fi trebuit să se desfăşoare astăzi. Mihai Copaci a apelat la un tertip judiciar, contestând la instanţă candidatura lui Cătălin Buscă, care râvneşte acest post, pentru motivul că nu îndeplineşte o condiţie esenţială prevăzuţă în documentaţia de concurs, şi anume trei ani de experienţă managerială în domeniul sanitar.

„Lumea poată să spună că nici eu nu am avut experienţă când am câştigat concursul în 2006, dar atunci erau alte criterii. Între timp s-a decis profesionalizarea acestei meserii şi am făcut şcoală de management. Am făcut master doi ani şi am urmat un an şi jumătate Şcoala Naţională de Management Sanitar, care acordă diplome de manager”, ne-a declarat Mihai Copaci, care s-a arătat mulţumit că cei de la  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au decis să amâne concursul.

La precedentul concurs, din luna august, Mihai Copaci a contestat dosarul contracandidatului său, Cătălin Buscă, pe care l-a acuzat că a folosit în planul său de management indicatorii sanitari de anul trecut. Contestaţia se judecă şi acum la Curtea de Apel Galaţi.

Actualul director Mihai Copaci a fost exclus în această vară din PNL, după ce preşedintele filialei Vrancea, Nini Săpunaru l-a acuzat că a coabitat cu PDL în timpul guvernării Boc şi l-a învinovăţit  în scandalul celor 6000 de agricultori găsiţi datori la fondul de sănătate.

Celălalt aspirant la funcţia de director al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea este afaceristul Cătălin Buscă, membru al Biroului Politic Teritorial al PNL, care a fost până de curând consilier personal al ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Pentru a-l propulsa pe Buscă în acest post, liberalii se bazează şi pe sprijinul actualului preşedinte al CNAS, liberalul Cristian Buşoi.

Mai puteţi citi:

Şeful Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, excludere cu repetiţie din PNL Vrancea. Mihai Copaci: "Voi reveni în acest partid"

Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate, replică la mutarea lui Mihai Copaci

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite