Joi va fi cutremur de 7 grade Richter la Adjud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, cu începere de la ora 12.00, se va desfăşura un exerciţiu de alarmare publică în cazul producerii unui cutremur de pământ.

Exerciţiul a fost planificat la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Adjud.

Acesta are ca scop verificarea sistemului de avertizare – alarmare, a audibilităţii şi a reacţiei populaţiei din localitate, antrenarea autorităţilor publice locale, C.L.S.U. şi C.O.A.T. în luarea deciziilor, conducerea activităţilor pe timpul “Alarmei la dezastre” şi acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi lichidarea urmărilor cutremurului şi realizarea măsurilor de protecţie şi intervenţie.

Totodată, se are în vedere antrenarea personalului din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă  pentru desfăşurarea activităţilor pe timpul “Alarmei la dezastre” şi acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor cutremurului, pregătirea populaţiei  pentru cunoaşterea semnalelor de alarmare şi aplicarea măsurilor de protecţie individuală şi colectivă, perfecţionarea deprinderilor participanţilor în vederea organizării cooperării şi antrenarea membrilor CLSU pentru organizarea cazării si hrănirii persoanelor sinistrate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite