Jandarmul care a dus tricolorul pe cele mai înalte vârfuri din România, Bulgaria și Grecia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Daniel Sima este din Focșani, este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vrancea și a fost însoțit în expediție de soția sa, Oana.

Jandarmul Florin Sima FOTO arhiva personală
Jandarmul Florin Sima FOTO arhiva personală

Florin Daniel Sima este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, iar marea lui pasiune, alături de istorie, a fost și este muntele, pasiune pe care o împarte cu soția sa, Oana, o alpinistă experimentată.

Cei doi și-au propus în acest an să urce pe cele mai înalte vârfuri din Grecia, Bulgaria și România, proiect de suflet pe care l-au numit „Trei munți, trei țări, un vis.”

Cu voință și determinare, Florin și Oana au reușit în doar șase zile să ducă drapelul românesc pe vârful Mytikas – „Acoperișul Greciei” – la 2.918 metri, au continuat cu cel mai înalt vârf din Peninsula balcanică – Musala (2.925 de metri), situat în Munții Rila din Bulgaria și au încheiat cu „Acoperișul României”, vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraș, acolo unde au fluturat tricolorul la înălțimea de 2.544 de metri.

Aventura lor nu a fost lipsită de pericole. La coborârea de pe Munții Rila (Bulgaria), Florin și Oana au avut mari dificultăți din cauza ploii abundente care le-a testat serios voința și îndemânarea de montagnarzi.

Pentru anul viitor cei doi au planuri mari. Vor „ataca” cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, celebrul Mont Blanc.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite