În loc să facă investiţii în oraş, Primăria Focşani "pompează" încă două milioane de lei în ENET pentru plata gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de termoficare are de achitat datorii către furnizorul de gaze naturale în sumă de 13,8 milioane de lei, reprezentând facturile lunilor ianuarie, februarie şi martie.

Aşa cum ne-a obişnuit, Primăria Focşani continuă să susţină financiar ENET şi implicit pe acei cetăţeni ai oraşului Focşani care nu înţeleg să-şi plătească facturile la utilităţi.

Astfel că în şedinţa de joi a consiliului local aleşii municipali sunt chemaţi să voteze majorarea capitalului social al ENET cu încă două milioane de lei.

Aceşti bani vor merge direct în contul datoriei la gaze, în condiţiile în care societatea ENET se află în preaviz pentru sistarea gazelor şi are de respectat un grafic de eşalonare strict impus de GDF Suez.

Din factura de 4,5 milioane de lei a lunii ianuarie, ENET mai are de plătit 1,8 milioane de lei, dar scadente au devenit şi facturile lunilor februarie, de 5,9 milioane de lei şi martie, 6,1 milioane de lei, în total fiind vorba de un debit de 13,8 milioane de lei.

ENET are practic o misiune imposibilă, să plătească săptămânal diverse sume de bani în contuldatoriei la gaze, după cum urmează: pe 26 aprilie-3 milioane de lei, pe 30 aprilie -700.000 de lei, pe 10 mai-1,2 milioane de lei, pe 17 mai-1,6 milioane de lei şi pe 25 mai-1,7 milioane de lei.

Cu alte cuvinte, în următoarea lună ENET trebuie să plătească 8,3 milioane de lei pentru a scăpa de tăierea gazelor, lucru care echivalează cu lăsarea oraşului fără apă caldă. 

Mai puteţi citi:

Conducerea ENET păzeşte instalaţiile în aşteptarea gazelor pentru căldură şi apă caldă

Împrumut ameţitor făcut de Primăria Focşani pentru ENET

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite