În două licee din Focşani se va preda educaţie media. Proiectul e dezvoltat de Centrul pentru Jurnalism Independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educaţia Media  FOTO: Pagina de media
Educaţia Media  FOTO: Pagina de media

Primee cursuri vor debuta chiar din semestrul doi, cele două licee din Focşani fiind selectate de către Ministerul Educaţiei din România

Ministerul Educaţiei a stabilit lista unităţilor de învăţământ preuniversitar selectate pentru a funcţiona ca şcoli-pilot-media, începând cu semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021, în cadrul Programului de Educaţie Media, dezvoltat împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent. 

Printre acestea se află şi două licee din Focşani, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret”. 

De altfel, Colegiul Cuza avea încă din 2017 un parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism independent în programul Predau educaţie media.

 “Programul de educaţie media” este un demers strategic derulat de CJI, prin care concepte de educaţie media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor şi elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor. “Programul de educaţie media” are drept partener strategic de dezvoltare Romanian-American Foundation şi beneficiază de sprijinul financiar oferit de (în perioada 2017 – 2021): Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România,  Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fondul pentru Inovare Civică, Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate România, IFEX (International Freedom of Expression Network), UNICEF România.

Vă mai recomandăm:

Centrul pentru Jurnalism Independent prezintă harta lecţiilor de educaţie media

Monitorul Educaţiei: România, sub media europeană la majoritatea indicatorilor-cheie

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite