Grevist al foamei la Mineriadă: „La Străuleşti au fost îngropate la grămadă peste 60 de victime ale Mineriadei din iunie 1990, pentru a li se pierde urmele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Puiu spune că fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, este învinuit pe bună dreptate  pentru crime împotriva umanităţii în dosarul evenimentelor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, din 13-15 iunie 1990.

Revoluţionarul focşănean Corneliu Puiu, participant direct la evenimentele din 13-15 iunie de la Bucureşti, inclusiv prin greva foamei, salută decizia magistraţilor de a pune sub învinuire autorităţile care au reprimat în mod brutal manifestaţia din Piaţa Universităţii.

”Sunt extrem de bucuros că a fost redeschis acest dosar, după ce Doru Mărieş a făcut acţiune la CEDO. Eu am fost arestat pe 13 iunie, împreună cu alte câteva zeci de manifestanţi. Am fost reţinuţi de forţele de ordine, bătuţi, maltrataţi şi duşi la Măgurele. Acolo ne-au anchetat şi ne-au bătut din nou, de faţă cu fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu. Acesta era îmbrăcat în uniformă militară iar cine cerea măcar un pahar cu apă era lovit cu bocancul”, a declarat Corneliu Puiu.

Acesta spune că oameni nevinovaţi au căzut pradă furiei minerilor în ziua respectivă.

”Minerii au luat la ochi oameni nevinovaţi. Au fost bătăi şi violuri nenumărate. Pe data de 13 iunie mai eram vreo 20 de protestatari în Piaţa Universităţii care aşteptam ca prim ministrul de atunci, Petre Roman, să semneze protocolul de înfiinţare a primei televiziuni independente din România. Când au venit minerii, pe 14 iunie, nu mai erau manifestanţi în piaţă”, a mai precizat Corneliu Puiu.

Corneliu Puiu susţine că fostul preşedinte Ion Iliescu şi oameni din guvwernul său poartă povara multor vieţi pierdute. "La Străuleşti au fost îngropate la grămadă, necreştineşte, peste 60 de victime ale mineriadei din iunie 1990, pentru a li se pierde urmele".
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite