Giuliana Damian cântă piese din repertoriul Mihaelei Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A păşit în lumea muzicii doar de doi ani, însă deja are o serie de premii în palmares şi se pregăteşte pentru concursuri internaţionale din Italia şi Polonia.

Giuliana Damian are planuri mari cu muzica. Momentan o simplă elevă la Licerul de Muzică şi Arte Plastice "Gh. Tăttărăscu" din Focşani, Giuliana promite mult, spune profesoara ei de canto, Aurelia Vaida.

Cu o voce care face notă discordantă de cea a colegilor ei de liceu, Giuliana păşeste deja spre marile scene ale lumii. Are trei premii speciale în palmares însă a obţinut la fiecare concurs un loc fruntaş în clasament.

Debut neobişnuit

Giuliana a păşit în muzică după o preselecţie pentru un spectacol ce a avut loc în 2008 şi pentru care profesorii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Gh. Tăttărăscu" din Focşani au selectat copii de pe raza întregului judeţ.

În timp ce concurenţii săi au venit la preselecţie cu ajutor de specialitate, în speţă profesorul de muzică de la care luau lecţii deja, Giuliana a venit însoţită de tatăl ei şi a cântat o piesă de pe coloana sonoră a unei telenovele, pur şi simplu, fără negativ. Cu toate acestea, a avut un succes la care nu se aştepta. Profesorii i-au propus să urmeze cursurile liceului de muzică.

„Am avut emoţii atunci la preselecţie când am văzut că toţi ceilalţi copii au profesorul cu ei şi că mai luaseră lecţii dar am cântat pur şi simplu şi a fost bine. Mama mea are voce şi mai cânta aşa pentru ea. Din păcate ea nu a mers mai departe cu muzica. Sper ca eu să îi împlinesc visele", ne spune plină de speranţe Giuliana.

Are un vis, Conservatorul!

Giuliana adoră muzica lui Dan Spătaru, Mihaela Mihai, Andra, Celine Dion, Marcel Pavel, Monica Anghel, Delia Matache şi Mihai Trăistariu. Prima piesă înregistrată de Giuliana este "Te aşteaptă un om" din repertoriul lui Dan Spătaru iar cea de a doua, "Salcia" Mihaelei Mihai. Acum se pregăteşte pentru "Cerbul de aur" însă cea mai mare dorinţă a ei este să urmeze Conservatorul.

"Sper să obţin un premiu la Cerbul de Aur. Dacă nu va fi acum, oricum voi încerca şi anii următori dar cel mai mult îmi doresc să fac Conservatorul. Voi munci cât pot de mult să reuşesc", spune tânăra artistă.

Giuliana îşi păstrează însă energie şi pentru cele două concursuri internaţionale pentru care se pregăteşte în acest an: "Canzone del Mundo" din Napoli, Italia şi "Maz Note" din Czestochowa, Polonia. După cum ne-a mărturisi, acestea sunt cele mai mari provocări pentru ea în 2011. Giuliana doreşte să le mulţumească, pe această cale, părinţilor ei pentru că o susţin întrucât deplasările la festivaluri sunt extrem de costisitoare.

Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică?

Îmi place să cant la pian. Iau ore la şcoală şi cochetez acasă cu compoziţia. Îmi place să îmi fac piesele singură în aceeaşi măsură în care îmi place să interpretez piese consecrate ale unor mari artişti, dar tot canto rămâne pe primul loc.

Am înţeles că ai tendinţe spre design vestimentar!

Da, aşa e. Desenez tot felul de rochii acasă când am timp liber. Îmi place foarte mult să urmăresc prezentări de modă şi mi se par fascinanţi marii creatori de modă că trasează linia pe care o urmează toată lumea. Este interesant, dar tot muzica rămâne pe primul loc.

Ce-i place:
Îmi plac oamenii sinceri, cei care ştiu să se distreze. În acelaşi timp, ţin foarte mult la oamenii care îşi fac treaba întocmai şi nu de mântuială. Şi la şcoală, chiar dacă facem muzică şi ne place foarte mult, trebuie să luăm în serios şi celelalte discipline pentru că sunt importante pentru cultura noastră generală, pentru noi ca oameni.

Ce nu-i place:
Nu îmi place minciuna, cicăleala şi nici cearta. Nu îmi place deloc să stau certată cu cineva. Nu îmi plac oamenii neserioşi, prefăcuţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite