FOTO VIDEO Spectacolul „O noapte furtunoasă” a deschis o nouă ediţie a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni, manifestare unică şi de tradiţie în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" au deschis STEV cu piesa "O noapte furtunoasă" FOTO: Ştefan Borcea
Elevii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" au deschis STEV cu piesa "O noapte furtunoasă" FOTO: Ştefan Borcea

Nu mai puţin de 12 licee, se întrec, până vineri, la Focşani, în cadrul Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni-STEV.

Astăzi a avut loc deschiderea celei de a XXXII-a ediţii a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni, anul acesta, în premieră, fiind acceptate şi două licee din afara judeţului, respectiv  Buzău şi Galaţi.

Evenimentul este găzduit şi organizat de  Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” Focşani, iar invitaţii speciali, care vor juriza şi evoluţia elevilor actori, sunt regizorul Mihai Lungeanu şi criticul de teatru Marinela Ţepuş, director al Teatrului „Nottara” din Bucureşti.

Prima echipă care a intrat în scenă a fost cea a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, talentaţii elevi fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze pentru evoluţia lor din piesa „O noapte furtunoasă”, după I. L. Caragiale.

image
image

Foto

1

Tot astăzi, au mai evoluat elevii Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” Focşani,  cu piesa “Păpuşa” de Olimpia Săpunaru, elevii Colegiului Economic “M. Kogălniceanu” Focşani cu piesa “Trei piese scurte şi o cămilă nevăzută” după D. Solomon şi cei de la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu cu piesa „Mecanica inimii”,  după Mathias Malzieu.

Joi, în ziua a doua a STEV, sunt programate nu mai puţin de şase piese, elevii Liceului cu Program Sportiv interpretând la ora 9.00 piesa „Revoluţia textilă”, după Diana Manole,  la ora 11.00 se va juca piesa „Hotelul dintre lumi”, după E.E. Schmitt, în interpretarea elevilor Liceului de Muzică şi Arte „Gh. Tattarescu, la ora 13.30 va avea loc piesa „Soacra şi nora”, după Carlo Goldoni, pusă în scenă de elevii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, la ora 16.00 va avea loc piesa „România, free country”, după Matei Vişniec, în interpretarea elevilor Liceului de Arte „D. Cuclin” din Galaţi, la ora 17.15 elevii Colegiului Tehnic „I. Mincu” interpretează  „Ultima haltă în paradis”, după V. Nicolau, iar la ora 19.00, elevii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” vor juca în piesa „Lada”, după Ion Sava.

Ziua a treia, cea de vineri, 30 mai, va fi rezervată pieselor „Cerere în căsătorie”, după A.P. Cehov, ora 10.30, protagonişti fiind elevii Liceului De Arte „M. Sterian” din Buzău şi „Vizita bătrânei doamne”, după F. Durrenmatt, ce va fi pusă în scenă de elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret”.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 15.00.

Consiliul Local Focşani a alocat 7000 de lei pentru premierea câştigătorilor STEV.

Manifestarea culturală de la Focşani a fost pornit  în urmă cu 36 de ani, din iniţiativa regretatului profesor de limba şi literatura română, Constantin Apostolescu şi  a fost o rampă de lansare pentru foarte mulţi actori.

Mai puteţi citi:

FOTO Stagiunea Teatrală a Elevilor Focşăneni (STEF), un brand care a lansat actori consacraţi pe scena ţării

La sfârşitul anilor ’70, la Focşani lua fiinţă, din iniţiativa regretatului profesor de limba şi literatura română, Constantin Apostolescu, o manifestare culturală unică în ţară la acea vreme, care a dăinuit până în ziua de astăzi.

FOTO-VIDEO  Marea artistă Draga Olteanu Matei, impresionată de talentul actorilor elevi vrânceni

Îndrăgita artistă, împreună cu jurnalistul Radu Herjeu au jurizat spectacolele Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite