Directorul Ateneului, picat la examen de oamenii primarului Misăilă. Ce notă a primit la interviu Valentin Gheorghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Misăilă şi Valentin Gheorghiţă
Primarul Misăilă şi Valentin Gheorghiţă

Concursul de proiecte de management s-a încheiat luni, odată cu susţinerea interviului. Cel mai probabil, Valentin Gheorghiţă va contesta rezultatul.

Dorinţa primarului Cristi Misăilă de a-l îndepărta pe Valentin Gheorghiţă din fruntea Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” s-a îndeplinit. După ce a încercat, anul trecut, să-l determine să plece din post, inclusiv prin tentativa de desfiinţare a Ateneului Popular, edilul şef a organizat un concurs de proiecte de management. Iar la finalul acestui concurs Valentin Gheorghiţă a fost evaluat cu o notă care nu-i permite să mai ocupe acest post. Astfel, după ce acesta a trecut de prima probă la concursul de proiecte de management, cu nota 7,33, luni, 5 noiembrie, la proba de interviu Valentin Gheorghiţă a fost notat doar cu 6,33, obţinând în final punctajul de 6,83. Conform regulamentului de concurs, este declarat câştigător candidatul care a obţinut  minim nota 7. Este posibil ca actualul director al Ateneului Popular să conteste nota. El va rămâne, cel mai probabil, interimar în funcţie până la organizarea unui nou concurs.

concurs

În paralel cu evaluarea directorului Ateneului a avut loc şi evaluarea directorilor de la Teatrul Municipal, Sorin Francu şi Ansamblul Ţara Vrancei, Maria Murgoci. Sorin Francu a primit 7,66 la proiectul de management şi 9 la interviu, iar Maria Murgoci 8,33 la proiectul de management şi 8,33 la interviu, ambii urmând să rămână la conducerile instituţiilor pentru următorul mandat, de patru ani.

Cum a ajuns Gheorghiţă de la "tovarăş" la "om de mare ţinută"

În cel puţin trei situaţii, în şedinţele de Consiliu Local, primarul Misăilă a spus despre Valentin Gheorghiţă că este un tovarăş, din cauza încăpăţânării sale de a-i face pe plac edilului care îi voia postul desfiinţat. În această vară însă, cu ocazia Zilelor Municipiului Focşani, într-un cadru intelectual, cu mulţi scriitori de anvergură naţională, Misăilă a schimbat registrul şi l-a lăudat în faţa invitaţilor pe directorul Ateneului. "Este om de mare ţinută care conduce destinele acestui Ateneu şi care cred eu va continua să îşi concentreze toate eforturile pentru a putea duce mai departe cultura în Focşani şi în Vrancea", l-a lăudat Misăilă pe Gheorghiţă.

Citiţi şi:

Primarul din Focşani vrea încă o dată desfiinţarea Ateneului Popular

A treia încercare a primarului Misăilă de a-l schimba pe directorul Ateneului Popular vine la pachet cu lăsarea fără finanţare a corului "Pastorala"

Petiţie publică pentru menţinerea actualului regim de funcţionare al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia. „Fuziunile au adus doar distrugeri“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite