De ce a rămas Nicolae fără titlul de Principe al României: „A fost confiscat de cercuri oculte, politicieni şi interlopi apropiaţi fostului preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce a rămas Nicoale fără titlul de Principe al României FOTO Mediafax
De ce a rămas Nicoale fără titlul de Principe al României FOTO Mediafax

Marilena Rotaru, copreşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, a făcut publică o convorbire cu Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, despre decizia de a-l scoate din linia de succesiune pe Nicolae.

Marilena Rotaru, care este copreşedinte al Alianţei naţionale pentru Reinstaurarea Monarhiei, a scris pe contul său de Facebook motivele pentru care Regele Mihai i-a retras nepotului Nicolae titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală. Rotaru spune că Nicolae a fost „confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni şi interlopi, apropiaţi fostului preşedinte“, lăsând astfel de înţeles că este vorba de Traian Băsescu.

Marilena Rotaru povesteşte că într-o convorbire cu principesa Margareta, a primit un mesaj de la Regele Mihai.

„Stăpânindu-şi cu greu propriile emotii, Alteţa Sa Regală mi-a transmis dorinţa Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015“, a precizat Marilena Rotaru, care a adăugat că se simte datoare să împărtăşească acest mesaj, deşi nu are niciun „mandat“ din partea regelui sau a principesei Margareta.

Articolul scris de Marilena Rotaru, referitor la motivele retragerii titlului de Principe lui Nicolae:                                           

Despre Nicolae

                     Adevărul e singura cale a acestei lumi, este remediul universal al vindecării. Dar cei care nu pot accepta decât ceea ce vor să audă şi să vadă pot cădea răpuşi de forţa adevărului.
                     La 94 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I al României se impune din nou, minţii şi inimii mele, prin incredibila, cutremurătoarea chiar, forţă morală cu care slujeşte neclintit, în deplină demnitate, adevărul, cu sacrificiul propriei fiinţe şi familii. Am primit zilele trecute, într-o convorbire cu Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, un mesaj din partea Majestăţii Sale. În biroul Regelui, de vorbă cu Moştenitoarea Coroanei, m-am prăbuşit şi m-am înălţat, într-o succesiune de şocuri şi de emoţii. Pot spune că am auzit cum se crapă zidul încăperii de furia cu care Vâşinski  a trântit uşa în urmă cu aproape 70 de ani. Stăpânindu-şi cu greu propriile emoţii, Alteţa Sa Regală mi-a transmis dorinţa Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015. Mi-a trebuit un timp să pot vorbi cu mine însămi, să-mi pot formula  coerent, înţelesul acelei convorbiri.  Mă simt datoare să vi-l împărtăşesc, văzând cum absenţa adevărului a dus în acest spaţiu şi nu numai, la vehicularea unor acuzaţii îndreptate împotriva Regelui şi a Familiei Regale. Nu am nici un mandat din partea Regelui sau a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare să fac public mesajul Majestăţii Sale. O fac pe proprie răspundere, ca un oştean credincios, care se aruncă în linia întâi ca să-şi apere Regele. Regele care a apărat poporul român, dar care, pe Sine nu s-a apărat niciodată. Regele împotriva căruia securitatea, serviciile, politicienii şi interlopii au pus tot armamentul calomniilor, manipulărilor, abjecţiilor. Dincolo de tot ce exprimă promiscuitatea lumii politice din România, Regele Mihai este astăzi, în înţelesul deplin al cuvintelor, cea mai înaltă instanţă morală a românilor. Chiar dacă această calitate nu se măsoară prin cifre, cei care au nevoie de o confirmare procentuală, o pot găsi în sondaje. Cum să mai încerci compromiterea unei astfel de personalităţi pe care nu numai propriul său popor, dar, mai ales, capetele încoronate şi marile valori  ale acestei lumi au aşezat-o pe podiumul suprem?!
          Aici vine vorba de cel care s-a numit Principele Nicolae. În spatele chipului de care ne-am ataşat afectiv, în care ne-am pus speranţele gândind în timp continuarea regalităţii şi a monarhiei române, lucrau forţe menite să coboare în cele mai întunecate unghere imaginea Regelui şi a Casei Regale a României. Confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni şi interlopi, apropiaţi fostului preşedinte, o adevărată faună lipsită de orice scrupule, Nicolae a devenit, acceptând, fără să-şi dea seama de pericol, instrumentul căutat pentru lovitura pregătită. Naivitatea, faptul că nu a putut avea din copilărie educaţia menită unui viitor moştenitor al Coroanei, neacceptarea rigorilor impuse de noul statut, celebritatea enormă câştigată într-un timp extrem de scurt, ca urmare a simple sale prezenţe fizice, nonconformismul dus dincolo de limitele care pot fi acceptate, l-au identificat ca fiind arma perfectă cu care putea fi atacată din nou Casa Regală. Cum spune românul ”căciula a fost prea mare pentru el.”
            Nici în aceste condiţii Regele nu s-a abătut de la crezul permanent de ”a face tot binele posibil în condiţii imposibile.”  Respect şi această decizie a  Regelui, aşa cum le-am respectat pe toate celelalte.
            Mulţumesc Majestăţii Sale Regelui Mihai şi Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare pentru încrederea acordată şi-mi cer iertare dacă gestul meu de acum este considerat nepotrivit. L-am făcut cu respectul deplin şi fidelitatea necondiţionată faţă de Regele Mihai şi Familia Regală a României. 
                                                                             Marilena Rotaru
20 octombrie 2015

Casa Regala a României a anunţat decizia Regelui MIhai I în luna august

Regele Mihai I i-a retras titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală nepotului său Nicolae, pe care l-a exclus din linia de succesiune la tron. Hotărârea Regelui a fost anunţată, printr-un comunicat, de către Biroul de Presă al Majestăţii Sale, transmis în luna august a acestui an.

Majestatea Sa, Regele Mihai, l-a exclus din linia de succesiune la tronul României pe nepotul său Nicolae, fiul Principesei Elena, iar hotărârea Alteţei Sale a intrat în vigoare încă de la 1 august, se arată în precizările transmise de către Biroul de Presă al Familiei Regale.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi. Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele“, se arată în comunicatul transmis de Casa Regală.

Cine este Nicolae

Principele Nicolae, în vârstă de 30 de ani, era până acum al treilea în ordinea succesiunii la tronul României. Nicolae este unicul fiu al Principesei Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, şi era văzut drept principalul succesor la Coroana României. Principele Nicolae, pe numele său întreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, s-a născut la 1 aprilie 1985 la Meyrin, în Elveţia. El a vizitat pentru prima dată România, împreună cu bunicul său, Regele Mihai, în primăvara anului 1992, la vârsta de şapte ani, chiar în prima vizită oficială a Familiei Regale în România, după Revoluţie. Nepotul Regelui Mihai s-a remarcat drept un membru mai puţin convenţional al Familiei Regale, în special în urma acţiunilor sale sportive. Recent, el a făcut turul României pe bicicletă, pedalând peste o mie de kilometri în cadrul unui turneu caritabil. Fostul Principe şi-a celebrat ziua de naştere la începutul lunii aprilie şi, spre amuzamentul tuturor, a ţinut să îşi facă un selfie alături de un prieten, el spunând, în glumă, că astfel a încălcat protocolul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite