Cum vrea să revigoreze turismul aşezarea cu cel mai curat aer din ţară. Detaliile unui proiect pro-mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseele montane sunt căutate de pasionaţii pe două roţi FOTO: MTB Challenge
Traseele montane sunt căutate de pasionaţii pe două roţi FOTO: MTB Challenge

Administraţia locală are un parteneriat cu o firmă pentru livrarea a 20 de biciclete, cu tot echipamentul necesar, pentru a fi puse la dispoziţia turiştilor. În zonă vor fi disponibile, în curând, trei trasee marcate pentru cicloturism.

Soveja, supranumită „Perla Vrancei”, deşi are acelaşi potenţial turistic ca Valea Prahovei, a fost ţinută pe loc foarte mult de drumul impracticabil care pornea de la Focşani. Şoseaua  a fost reparată acum mai mulţi ani, însă staţiunea Soveja nu a ieşit din agonie.

Readucerea turiştilor în zonă reprezintă o prioritate a noii administraţii locale, care încearcă să reînvie locul unde Alecu Russo a descoperit balada Mioriţa, localitatea cu cel mai tare aer din România, graţie pădurilor de brazi şi pini ce o înconjoară.

Pentru acest obiectiv, se caută modalităţi prin care turiştii să fie convinşi să repună Soveja pe lista destinaţiilor de petrecere a vacanţei sau a timpului liber.

Traseele de mountain bike reprezintă un punct de atracţie în zonă, iar cine nu are o bicicletă corespunzătoare va putea închiria una chiar de la Primăria Soveja.

Administraţia locală a încheiat un parteneriat cu un magazin de specialiate din Focşani, care va pune la dispoziţie 20 de biciclete pentru traseele montane.

„Bicicletele vor fi închiriate cu căşti şi accesorii şi, pe lângă acestea, vom avea şi tir cu arcul şi căţărări pe parapeţi. În fiecare weekend, la Soveja vin mulţi oameni care nu ştiu cum să-şi petreacă timpul liber. Noi suntem cei care trebuie să creăm minimul posibil. Pas cu pas, turismul trebuie fie activitatea de bază a comunei noastre”,  potrivit lui Ionuţ Filimon, primarul comunei Soveja.

Autorităţile locale din Soveja şi Serviciul Judeţean Salvamont Vrancea au demarat deja o acţiune de marcare a traseelor turistice şi de mountain bike din comună, fiind marcat cu indicatoare  primul astfel de traseu din cele 3 programate.

soveja

”Traseul „C" (ciclişti) este un traseu spectaculos, pe o lungime de 11,5 km, cu un grad de dificultate mediu. El se întinde pe culmile dealurilor care împrejmuiesc localitatea, peisajele întâlnite fiind spectaculoase, oferind o panorama deosebită.

În zilele următoare, firma parteneră va face prima livrare de biciclete MTB Primăriei Soveja.

Vă mai recomandăm:

Aici, radiodifuziunea Soveja! Cum încearcă o comună de poveste să reînvie spiritul comunităţii de odinioară

O primărie oferă 150 de lei persoanelor care îi fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoaie pe domeniul public

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite