Ce activităţi fac poliţiştii vrânceni în "Săptămâna prevenirii criminalităţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 26 – 30  septembrie 2016, se va derula, la nivel naţional şi local, cea de-a  unsprezecea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Politiei Române.


Anul acesta campania urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanta prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale .
                                                              

 Luni  26.09.2016 Prevenirea delincventei juvenile

-prioritate naţională  - La toate subunităţile din mediul rural şi urban, poliţiştii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu elevii unităţilor de învăţământ, elevii vor viziona filme cu tematică şi prezentări Power Point.

- În cadrul Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secţia pentru Copii şi Tineret, se va realiza  o expoziţie de carte cu tematică şi  un punct de informare “Împreună pentru prevenirea delincventei juvenile”.

- C.A.P.C. în colaborare cu S.O.P., D.J.T.S. Vrancea, C.P.E.C.A.,  Asociaţia Sf. Nicolae cel Milostiv Iaşi,  va fi realizată o activitate de prevenire dezbatere şi concurs – “Sportul, o alternativă a prevenirii delincvenţei juvenile!”. La ora 11.00, la Sala Polivalentă,  liceenii de la Colegiul Tehnic Auto “ Traian Vuia” şi cei de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Focşani vor participa la activitate.

-Activităţile vor fi popularizate pe pagina de Facebook a D.J.S.T. Vrancea - Centrul de tineret.

Marţi   27.09.2016 Prevenirea victimizării minorilor

-prioritate naţională 
- Poliţiştii de proximitate de la subunităţi vor realiza dezbateri preventive cu elevii şcolilor aflate pe raza de competentă.

- În cadrul Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secţia pentru Copii şi Tineret, se va realiza  o expoziţie de carte cu tematică şi  un punct de informare “Împreună pentru prevenirea delincvenţei juvenile”.

- C.A.P.C. în colaborare cu D.J.S.T. Vrancea,, va organiza o activitate preventiva  “ Cafeneaua prevenirii – Siguranţa ta contează!”, în zona la Sala Polivalentă din municipiul Focşani la ora 10.00. La activitate vor fi prezenţi partenerii de la I.S.J. Vrancea, mass-media, C.P.E.C.A., D.G.A.S.P.C. Vrancea, A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galaţi, Asociaţia Sf. Nicolae cel Milostiv Iaşi, părinţi, elevi, din partea I.P.J. vor participa poliţiştii de la  Serviciul Ordine Publică  şi S.C.C.O.

-Activităţile vor fi popularizate pe pagina de Facebook a D.J.S.T. Vrancea - Centrul de tineret .

Miercuri 28.09.2016

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului

- prioritate naţionala
- În  municipiile Focşani şi Adjud şi în oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti vor fi realizate activităţi de prevenire a tâlhăriilor, furturilor din locuinţe şi din autoturisme, prevenirea înşelăciunilor,  dezbateri preventive cu grupurile ţintă.

- În municipiul Focşani C.A.P.C. şi S.O.P. vor realiza  activităţi de informare la o societate comercială unde angajaţii sunt cu preponderenţă femei.

- La toate posturile de poliţie comunale în intervalul orar 11.00-13.00, poliţiştii vor realiza info-chioşcuri,  vor fi purtate discuţii preventive cu cetăţenii. Domenii abordate prevenirea  furturilor din locuinţe, prevenirea tâlhăriilor şi a înşelăciunilor, prevenirea violenţei. CAPC şi SOP vor participa le activităţile organizate în mediul rural.

Joi 29.09.2016 Prevenirea infracţiunilor cu violenţă

-CAPC, SOP şi SIC, vor organiza o dezbatere cu membrii clubului Seniorilor, ora 10.15, în municipiul Focşani.

- La toate subunităţile din mediul rural şi urban, poliţiştii desemnaţi vor realiza dezbateri preventive cu grupurile ţintă .

Vineri  30.09.2016

Siguranţa rutiera

-La nivelul fiecărei subunităţi de poliţie, vor fi desfăşurate activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ de pe raza de competentă.

-Realizarea unui info chioşc, cu materiale informative, în cadrul Bibliotecii Judeţene Secţia pentru Copii  şi Tineret din municipiul Focşani.

-Vor fi realizate exerciţii de traversare corectă a străzii, cu preşcolarii unor  grădiniţe din municipiul Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite