Bugetarul care i-a făcut „cerşetori, hoţi şi curve“ pe românii din Diaspora, transformat pe Facebook în „Eroul României, Cristian Prescorniţoiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea, a stârnit indignarea cu afirmaţiile jignitoare postate pe contul de Facebook, fiind reclamat de o asociaţie a românilor din Diaspora la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Devenit aproape celebru după ce a postat pe Facebook că la mitingul din 10 august al Diasporei „se va goli Europa de cerşetori, hoţi şi curve din România”, Cristian Prescorniţoiu (şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea) s-a ales cu un grup de sprijin pe site-ul de socializare.

Amintitul grup se numeşte „Alături de eroul României, Cristian Prescorniţoiu” şi a fost creat de un anume Cătălin Butnaru, personaj cunoscut în mediul online pentru postările agresive şi jignitoare (mai ales pe virulentul grup „Opinia Publică”) la adresa Preşedintelui ţării şi, în general, a tuturor celor care nu susţin PSD.

Deocamdată grupul de sprijin a strâns în cele două zile de existenţă doar vreo 30 de membri, iar discuţiile sunt minimale. Nu rezultă, spre exemplu, pentru ce fapte extraordinarea este cazul ca funcţionarul public Prescorniţoiu să fie considerat „eroul României” şi nici cum au de gând membrii grupului să-l susţină pe acesta.

În schimb, este postată pe grup un material făcut de rotalianul.com, în care o declaraţie a Alinei Mungiu-Pipiddi despre Diaspora este răstălmăcită într-o direcţie care nu are legătură cu sensul analizei făcută de aceasta pe platforma de bloguri „Adevărul”.

Imagine indisponibilă

Aşa arată coperta grupului de sprijin FOTO Facebook

Ultima postare de pe amintitul grup, făcută astăzi, este la ştirea despre faptul că bugetarul Cristian Prescorniţoiu a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu comentariul (făcut de Cătălin Butnaru), precum că „s-au umflat panaramele de diasporezi, cică-s discriminaţi”.

De altfel, cum spuneam, Cătălin Butnaru (care nu pare să fie un personaj real, ci un cont fals folosit pentru manipulare, după cum se poate observa din profilul acestuia) este consecvent în a jigni alţi oameni şi a-i susţine pe cei mai controversaţi membri ai PSD (spre exemplu, tot el este şi cel care a fondat grupul de spijin „Alături de Tudorel Toader”).

O simplă privire aruncată pe wall-ul paginii lui de Facebook relevă postări recente precum „PNL şi USR sunt împotriva creştinilor”, „Trebuie sa luptăm uniţi împotriva nazismului lui Iohannis şi a celor din spatele lui” sau „Panaramele de la DNA sunt chiar cei mai proşti şi mai incompetenţi jurişti de pe teritoriul României”, ceea ce indică faptul că aveam de-a face cu ceea ce în lumea internetului este cunoscut sub denumirea de „trollare”.

Mostre din gândirea susţinătorilor lui Prescorniţoiu FOTO Facebook

Mostră din gândirea principalului susţinător al lui Prescorniţoiu FOTO Facebook

Revenind la cazul Cristian Prescorniţoiu, trebuie să spunem că mai multe organizaţii civice, dar şi mii de persoane, au cerut demisia sau destituirea acestuia, având în vedere că, prin afirmaţiile sale, ar fi încălcat statutul funcţionarului public.

Prescorniţoiu este bugetar de o viaţă, în ultimii 20 de ani lucrând la Inspecţia în Construcţii Vrancea, unde anul trecut a încasat o leafă (conform declaraţiei de avere depuse în aprilie 2018) de 7.500 de lei pe lună.
 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri