Bucureştence, false inspectoare de Protecţia Consumatorilor în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre falsele inspectoare
Una dintre falsele inspectoare

Acestea au fost prinse ieri în comuna Răstoaca, în timp ce controlau agenţii economici din zonă şi cereau bani pentru anumite nereguli.

Poliţiştii din  comuna Răstoaca au depistat ieri trei femei din Bucureşti care, aflându-se în incinta unei societăţi comerciale din localitate şi invocând calitatea de inspectori OPC, încercau să facă un control economic.

Acestea au fost conduse la sediul poliţiei, iar în urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că acestea nu au calitatea de inspectori ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea.

Din primele cercetări, bucureştencele aveau legitimaţie  de membre ale unei organizaţii guvernamentale care desfăşoară activitate de informare în domeniul Protecţiei Consumatorilor, dar nu aveau dreptul să desfăşoare acţiuni de control.

 “Dacă ar fi fost de bună credinţă, doamnele ar fi trebuit să vină la sediul instituţiei noastre, să ne spună despre activitatea lor şi ar fi putut să acorde consiliere gratuită. Modul în care au procedat ele este nu numai incorect, dar şi ilegal”, a declarat Dumitru Dilă, comisarul şef al CJPC Vrancea.

Cercetările  sunt continuate cu cele trei suspecte în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune.

Mai puteţi citi:

Comercianţi înşelaţi de falşi comisari de protecţia consumatorilor

Trei case de schimb valutar din Focşani, amendate pentru neinformarea clienţilor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite