Bacalaureat de toamnă 2022. Zeci de candidaţi au lipsit la examen în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaurea, sesiunea august-septembrie
Bacalaurea, sesiunea august-septembrie

Miercuri, 17 august 2022, se va desfăşura proba obligatorie a profilului - proba E. c), iar joi, 18 august 2022, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E. d).

La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022, respectiv Limba şi literatura română, au fost prezenţi 237 de candidaţi - seria curentă şi seriile anterioare, reprezentând 82.29 % din totalul candidaţilor înscrişi. La această probă s-au înscris 288 de candidaţi. Proba s-a desfăşurat marţi, 16 august, în două centre de examen iar 51 de candidaţi au lipsit.

Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat.

Subiectele şi baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Miercuri, 17 august 2022, se va desfăşura proba obligatorie a profilului - proba E. c), iar joi, 18 august 2022, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E. d).

Evaluarea competenţelor se va realiza după următorul calendar


• 22–23 august 2022: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A;
• 25 august 2022:  evaluarea competenţelor digitale — proba D;
• 26 şi 29 august 2022: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională — proba C.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 31 august 2022 (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2022, în intervalul orar 12:00–18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Acelaşi interval orar se va respecta şi în cazul contestaţiilor depuse/transmise prin mijloace electronice.

Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 01-02 septembrie 2022.

Nota acordată ca urmare a rezolvării contestaţiei poate modifica nota iniţială, după caz, prin creştere sau descreştere, reprezentând nota finală obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie 2022, în centrele de examen, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Ei sunt elevii cu 10 la Bacalaureat din Vrancea. Au învăţat, s-au distrat şi aşteaptă cu interes studenţia

Eleva de la ţară care a luat 10 la Evaluarea Naţională învăţând, în pandemie, de pe telefonul bunicii

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite