Angajaţii Căminului de bătrâni Focşani, cazaţi la pensiune de Primărie, la preţuri “de cinci stele”. Ce spunea edilul Misăilă despre tarifele stabilite de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căminul de Vârstnici Focşani
Căminul de Vârstnici Focşani

Pensiunea se află într-o zonă retrasă a municipiului Focşani şi aparţine familiei unui cunoscut edil de oraş din judeţul Vrancea.

De mai bine de o săptămână, peste 30 de angajaţi de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focşani s-au izolat complet de familiile de acasă şi locuiesc la o pensiune din Focşani, extrem de discretă din punct de vedere al locaţiei, mai exact pe strada Poligonului.

De altfel, imobilul de cazare nu pare să figureze în circuitul turistic,  iar numele acestuia, ZEN, nu figurează pe nici un site de specialitate. Angajaţii, de la medic, asistenţi, până la infirmieri şi muncitori îşi desfăşoară în continuare activitatea la Căminul unde sunt îngrijiţi aproximativ 60 de bătrâni, iar după orele program merg la pensiune pentru odihnă şi masă, fiind monitorizaţi zilnic de un medic delegat de DSP Vrancea.

Dispoziţia privind cazarea angajaţilor Căminului în pensiune a fost dată de primarul Cristi Misăilă, urmând ca banii pentru serviciile oferite de pensiune să fie suportaţi de la bugetul local al municipiului Focşani. Sumele sunt cele prevăzute de Hotărârea de Guvern pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină, adică 300 de lei pe zi, din care 70 de lei cele trei mese şi 230 de lei cazarea.

Din informaţiile noastre, pensiunea ZEN aparţine familiei lui Gheorghe Nicolaş, primarul oraşului Odobeşti.

Hotărârea de Guvern, criticată la televizor, dar perfectă pentru primărie

În urmă cu câteva zile, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, primarul Cristi Misăilă critica în termeni duri decizia Guvernului privind  decontarea cheltuielilor pe perioada carantinei, în contextul evoluţiei COVID-19 în ţara noastră.

“I-am băgat în carantină pe banii statului, pe nişte preţuri de 5 stele. Nu este posibil să-i plăteşti unui om 300 de lei pe zi cazare şi masă. Atât timp cât am un exemplu foarte clar, la căminul de bătrâni noi avem limita legală de masă, adică trei mese pe zi, de 16 lei pe zi, iar pentru cei veniţi din carantină se dau 70 de lei pe zi. După părerea mea, cheltuielile de cazare nu se ridică la mai mult de 100 de lei/zi iar noi dăm 230 de lei/zi”, spunea primarul Misăilă.


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite