Alimentarea cu gaze naturale va fi sistată în mai multe localități din Vrancea pentru relocarea unei conducte magistrale

0
Publicat:

Alimentarea cu gaze naturale va fi sistată timp de două zile în mai multe localităţi din judeţul Vrancea pentru relocarea conductei magistrale care intersectează traseul Autostrăzii Moldovei A7, a informat, marţi, Distrigaz Sud Reţele.

Peste 30.000 de clienți casnici și non-casnici vor fi afectați în Vrancea FOTO Profimedia
Peste 30.000 de clienți casnici și non-casnici vor fi afectați în Vrancea FOTO Profimedia

„Pentru relocarea conductei magistrale ce intersectează traseul autostrăzii A7 Moldova, proiect de interes naţional, la solicitarea transportatorului de gaze naturale Tranzgaz, Distrigaz Sud Reţele va sista alimentarea cu gaze naturale în data de 23 octombrie 2023, începând cu orele 06,00, până în data de 24 octombrie 2023, orele 18,00, pentru consumatorii situaţi în oraşul Focşani şi localităţile Coteşti, Goleşti, Goleştii de Sus, Petreşti, Vânători şi Slobozia Cioreşti din judeţul Vrancea", se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Reţele.

Potrivit sursei citate, de această întrerupere vor fi afectaţi circa 30.500 de clienţi casnici şi non-casnici. Pentru evitarea producerii de accidente, clienţii sunt rugaţi să se asigure că aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate şi cele cu flacără de veghe.

De asemenea, după reluarea alimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice, dacă este posibil să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale şi să apeleze urgent Centrul de apeluri şi depanaj al Distrigaz Sud Reţele: 021 9281.

În luna septembrie, patru persoane care lucrau pe şantierul autostrăzii A7 au decedat şi alte cinci au fost rănite în urma unei explozii la magistrala de gaz de la Călimăneşti. Explozia ar fi fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7. 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite