Activistul american Lew Finfer, omul căruia 900.000 de americani îi datorează dreptul de a avea concediu medical plătit, vine la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finfer va vorbi despre provocările societăţii civile americane dar şi cum se pot rezolva problemele comunităţii prin organizare comunitară.

Asociaţia “Eu, tu şi ei” Focşani, cu susţinerea Departamentului de Stat al SUA şi al Centrului de Resurse pentru Participare Publică (Ce-Re) din Bucureşti, organizează o întâlnire cu activistul şi organizatorul comunitar american Lew Finfer, directorul Massachusetts Community Action Network (MCAN) din Boston, care va susţine un workshop la Focşani în cadrul programului de schimb “Sustaining Civic Participation in Minority Communities”.

Lew Finfer va vorbi despre provocările societăţii civile americane dar şi cum se pot rezolva problemele comunităţii prin organizare comunitară.

În esenţă, organizarea comunitară este un proces democratic de lungă durată prin care oamenii sunt încurajaţi să se reunească în jurul unor probleme, interese şi nevoi comune, să caute soluţii împreună şi să ceară autorităţilor responsabile să le pună în aplicare. Câştigarea unor cauze comune va da oamenilor încrederea ca lucrurile pot fi schimbate în bine şi că mersul comunităţii depinde şi de gradul lor de implicare.

Întâlnirea va fi moderată de Silvia Vrînceanu Nichita, absolvent român al Programului ”Professional Fellows” al Departamentului de Stat al SUA şi va avea loc vineri, 23 februarie, între orele 12.00 şi 15.00, în sala Florentin Delmar a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. Sâmbătă, 24 februarie, între orele 10.00 şi 12.30, va avea loc un alt workshop cu tinerii liceeni şi studenţi afiliaţi Clubului de jurnalism şi implicare civică Tineret în (re)acţiune.

Întâlnirea îşi propune, printre altele, încurajarea organizaţiilor nonguvernamentale din Vrancea să colaboreze în proiecte comune pentru schimbarea în bine a comunităţii.

Persoanele interesate să completeze formularul de înscriere aici: https://tinyurl.com/y7can4o7. Detalii la numărul de telefon 0744217031 sau la adresa de email silvia_vrinceanu@yahoo.com.

"În cadrul întâlnirii vom degusta "Pâinea lui Pitiş-pâine împletită la vatră", după numele celui care o producea în perioada interbelică, singurul produs din Vrancea care a obţinut recent atestatul de produs tradiţional de panificaţie. Micul atelier de pâine şi cozonac aparţine familiei Ţuchiuş din Mărăşeşti, activişti ai Asociaţiei Voluntariat Pentru Viaţă", potrivit Silviei Vrînceanu.

Cine este Lew Finfer

Lew Finfer lucrează ca organizator comunitar începând din anul 1970, fiind implicat activ în ONG-uri comunitare din statul american Massachusetts cu care a avut nenumărate succese de-a lungul anilor.

image

Director al MCAN, o influentă federaţie care reuneşte organizaţii comunitare americane, care luptă pentru justiţie economică şi rasială, Lew Finfer a reuşit să finalizeze cu succes recent o campanie prin care salariul minim din statul american Massachusetts a crescut ajutând astfel peste 500.000 de oameni. De asemenea, mai mult de 900.000 de americani sunt beneficiari ai unei alte campanii de succes prin care au obţinut dreptul de a avea concediu medical plătit. Aceste succese se alătură unui lung şir de campanii care au vizat educaţia, incluziunea socială, condiţiile de locuire sau siguranţa publică.

Mai multe despre misiunea MCAN aveţi aici: http://www.mcan-pico.org/about-mission/mcan-history/

Începând din 2013, domnul Lew Finfer este mentor în cadrul Professional Fellows Program, fondat şi finanţat de guvernul american. Între stagiarii care au lucrat cu MCAN se numără şi jurnalista Silvia Vrînceanu Nichita. Preşedinte al Asociaţiei “Eu, tu şi ei”, Silvia Vrînceanu a lucrat timp de 20 de ani ca jurnalist, fiind pentru aproape 14 ani redactor-şef al Ziarului de Vrancea. Sub mandatul ei, publicaţia a obţinut mai multe premii naţionale şi internationale care au adus excelenţă în jurnalismul local. În urmă cu patru ani, ea a fondat pe lângă ziar Clubul de jurnalism şi implicare civică Tineret în (re)acţiune.

De-a lungul timpului a iniţiat mai multe campanii sociale, s-a asociat în diverse grupuri şi iniţiative civice, unde s-a implicat voluntar în activităţi educative, sociale şi culturale, desfăşurate cu precădere în beneficiul tinerilor pe care îi încurajează să devină voci mai active ale comunităţii. În ultimii ani, Asociaţia “Eu, tu şi ei” a iniţiat proiecte dedicate cunoaşterii, protecţiei şi promovării patrimoniului cultural.

Professional Fellows Program

Professional Fellows Program este un program de schimb iniţiat de U. S. Department of State de care pot beneficia în acest an cei care activează în programe de participare civică şi advocacy din cadrul unor organizaţii neguvernamentale, organizaţii civice, grupuri de iniţiativă civică sau care sunt activişti şi/sau organizatori comunitari şi care lucrează cu comunităţi vulnerabile/comunităţi din mediul rural.

Scopul programului este de a oferi participanţilor o oportunitate de dezvoltare profesională şi de învăţare de noi metode de implicare a cetăţenilor în procese decizionale care afectează comunitatea, grupurile minoritare/ dezavantajate. Pe parcursul programului, stagiarii petrec şase săptămâni în Statele Unite ale Americii lucrând în cadrul unor organizaţii neguvernamentale, participă la ateliere de lucru şi vizite de studiu, în funcţie de experienţa şi interesul fiecăruia. CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică derulează acest program în România, în cadrul programului GLC Teach Democracy. Până în prezent, peste 50 persoane au participat la acest program de schimb de experienţă.

image

În cadrul workshopului va fi făcută oprezentare a Professional Fellows Program derulat prin intermediul The Great Lakes Consortium for International Training and Development, a program of WSOS Community Action Commission, Inc.

Detalii aici: http://glc-teachdemocracy2.org/open-competition-for-professional-fellows-exchange-program/
#EuTuSiEi #UniţiPentruBine
#AmbassadorsForChange #World Leaders #ThePowerOfPeople

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite