UPDATE/Medici şi farmacişti, vizaţi că au emis reţete false în valoare de 3,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii şi farmaciştii au emis reţete false în valoare 3,4 milioane de euro Foto: Arhiva
Medicii şi farmaciştii au emis reţete false în valoare 3,4 milioane de euro Foto: Arhiva

26 de percheziţii au loc, în această dimineaţă în, în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti.

Nouă persoane, între care trei medici, au fost reţinute marţi de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false.Inculpaţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat“.

Oamenii legii mai arată că reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi-fantomă. De altfel, descinderile de ieri au scos la iveală în locuinţa unui medic 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la o farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Medicii şi farmaciştii sunt suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite