Pensionarii din Dolj se împrumută pentru masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii din Dolj se împrumută pentru a avea ce să pună pe masă de sărbători
Pensionarii din Dolj se împrumută pentru a avea ce să pună pe masă de sărbători

Sărbători triste anul acesta pentru pensionarii din judeţul Dolj. Cu pensii de câteva sute de lei, cu care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, bătrânii se văd nevoiţi să se împrumute pentru a-şi cumpăra mâncare.

Ion Sanda, în vârstă de 65 de ani, din Craiova, trăieşte dintr-o pensie de 900 de lei. Bătrânul a declarat că a cerut împrumut 3000 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Dolj, pentru a avea ce să pună pe masă de sărbători ''Am nevoie de bani. În fiecare am fac acest lucru. Asta este dacă nu am ce să fac. O să cumpăra o bucăţică de carne pentru masa de Crăciun, măcar de-o friptură acolo, să miroasă a carne prin casă. Trăim de la o lună la alta şi abia reuşesc să îmi plătesc facturiile. Din păcate nici în următorii 10 ani nu se va schimba nimic în România. Eu sunt convins că o să mergem din ce în ce mai rău'', a spus bărbatul.

Numărul pensionarilor care au solicitat împrumuturi în această perioadă, a crescut cu 20% faţă de anul trecut."Am acordat până în momentul de faţă 180 de împrumuturi. Până la sfîrşitul lunii sunt convins că numărul pensionarilor care ne vor solicita sume de bani în perioada sărbătorilor se va tripla'', a spus Ion Georgescu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Dolj.

''Eu am cerut bani pentru lemne''

Oamenii au mai declarat că sunt nevoiţi să facă împrumut pentru a avea cum să se descurce în perioada de iarnă ''Eu am cerut bani pentru lemne. Trebuie să trec cu bine de această iarnă. La fel am făcut şi anul trecut. Eu sunt singură şi am o pensie de 750 de lei. Poţi să trăieşti cu suma aceasta când totul se scumpeşte de la o zi la alta.'', a spus Irina Vasilescu. 

Pentru împrumuturile luate, pensionarii vor plăti lunar, între 5-10% din valoarea creditului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite