Moda selfie-urilor pe tren face noi victime. Doi studenți străini în România, electrocutați când s-au urcat pe un marfar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o poză de senzație, doi studenți străini în România au fost la un pas de moarte. Cei doi s-au electrocutat în timp ce se aflau pe un vagon de marfă pentru a face o poză spectaculoasă. Incidentul s-a petrecut în zona triajului CF Craiova.

Moda selfie-urilor pe tren face noi victime FOTO Adevărul
Moda selfie-urilor pe tren face noi victime FOTO Adevărul

Deși în ultimii ani au exista zeci de cazuri de adolescenți care s-au electrocutat în acest fel, și mulți dintre ei au murit, avertismentele autorităților par că nu au avut niciun efect. Campaniile de prevenire făcute de Poliție nu i-au convins pe tineri de pericxolul uriaș la care se expun.  

Conform stirileprotv.ro, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova a fost sesizat marţi după-amiază, prin apel la 112, cu privire la faptul că, în zona Triajului C.F. Craiova, doi tineri s-ar fi electrocutat.

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, fiind identificaţi doi tineri, unul de 26 de ani cetăţean sirian, iar al doilea de 23 de ani, cetăţean francez, ambii posesori de permis de şedere, studenţi în Craiova. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar fi pătruns în zona Triajului C.F. Craiova, unde s-ar fi urcat pe vagoanele de marfă pentru a face fotografii, fiind electrocutaţi”, a transmis IPJ Dolj.

Victimele au fost transportate la spital, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tânăr de 15 ani, electrocutat mortal într-o gară din Alba Iulia

În urmă cu un an, un adolescent de 15 ani, care s-a electrocuta în Alba Iulia pe un vagon, a fost declarat decedat după ce nu a răspuns manevrelor de resuscitare,

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat că SMURD Alba a intervenit, în cooperare cu SAJ Alba, în municipiul Alba Iulia, zona Bărăbanţ, în spatele Silozurilor, pentru acordarea primului ajutor medical unui minor care era posibil electrocutat.

Victima, în vârstă de aproximativ 15 ani, se afla în stop cardio-respirator, iar forţele prezente la locul solicitării au început manevrele de resuscitare.

Din nefericire, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia”, au transmis reprezentanţii ISU Alba. Potrivit Poliţiei, minorul s-a electrocutat în zona gării Bărăbanţ din municipiul Alba Iulia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite