Metoda prin care o familie din Olt a încercat să înşele o primărie din Dolj. Au vrut să obţină ilegal în instanţă suma de 180.000 de lei cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane din oraşul Potcoava, judeţul Olt, au fost reţinute pentru 24 de ore şi sunt acuzate de tentativă la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ion Bădoi, Luminiţa Bădoi şi Florin Bădoi, din oraşul Potcoava,judeţul Olt, în perioada 2012-2013, au oferit spre vânzare mai multe bunuri primăriei din Dăbuleni. Inculpaţii au încheiat un contract pe o anumită sumă, însă au falsificat documentele şi au adaugat fraudulos aproximativ 190.000 de lei. „Cei trei au falsificat mai multe înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată prin care se atesta în mod nereal transferul şi vânzarea unor bunuri către Primăria Dăbuleni, cu o valoare mai mare cu 186.633,6 lei decât cea datorată în fapt de beneficiar. Suspecţii au formulat şi o acţiune la Tribunalului Dolj unde au fost folosite înscrisurile falsificate, urmărindu-se obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile firmei acestora cu consecinţa păgubirii instituţiei publice”, a spus Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Inculpaţii au fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă. Sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite