Medicul Irinel Popescu, invitat special la festivitatea de premiere a olimpicilor Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvent al liceului şi membru de onoare al Fundaţiei „Fraţii Buzeşti“, profesorul Irinel Popescu nu ratează momentul din an când sunt aplaudaţi la scenă deschisă elevii şi profesorii cu premii la olimpiade.

Buzeştenii se pot lăuda cu 301 premii şi menţiuni obţinute la olimpiadele judeţene în anul şcolar 2011 - 2012. Dintre acestea, 64 sunt calificări la fazele naţionale şi o calificare la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Euroepene. Premii I sunt 56, premii II sunt 46, premii III - 37. Trei elevi au obţinut premii speciale, iar 159 au luat menţiuni.

„Recolta de anul acesta este una mai mult decât bogată, iar pentru aceasta îi felicit pe elevii şi profesorii care i-au pregătit, dar şi pe părinţii care le-au creat copiilor condiţiile optime pentru a învăţa“, a spus Zamfirică Petrescu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“.

Mulţi dintre elevi au participat la două, trei, chiar patru competiţii şi de la toate au luat câte un premiu. Pentru mulţi dintre ei este efortul care îi va ajuta să ajungă la universităţi din Anglia sau SUA, ţări în care nu doar visează să studieze şi unde se gândesc să se stabilească.

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“

„Mi-aş dori să urmez Medicina, poate la Harvard, încă nu m-am decis. Trebuie să faci câteva sacrificii ca să ai rezultate bune, dar dacă îţi place ce faci reuşeşti“, a spus Mihnea Găman, care a participat la olimpiadele de fizică, economie, engleză şi ştiinţele pământului, calificat la naţională la trei dintre acestea. Tot patru olimpiade a bifat şi Dan Mircea Mirea, iar mâine se va prezenta la cea de astronomie.

„Oscilez între astrofizician şi medic, mai am timp să mă decid. Studiile la fel vreau să le fac în America sau în Anglia“, a precizat Dan.

Cu trei calificări la naţională se poate lădua şi Ciprian Ştefan, elev în clasa a şasea, hotărât ca de anul viitor să mjeargă la şi mai multe olimpiade.

Onoarea de a înmâna diplomele a revenit pe rând medicului Irinel Popescu şi profesorului Radu Constantinescu, de la Universitatea din Craiova, care este şi preşedintele executiv al Fundaţiei „Fraţii Buzeşti“.

„Liceul continuă să rămână o emblemă a oraşului, chiar o emblemă a şcolii naţionale. Este meritul elevilor şi profesorilor în egală măsură. Veţi ajunge să învăţaţi în universităţi prestigioase din lume, dar să nu uitaţi niciodată locul din care aţi plecat şi în care v-aţi format“, a spus Irinel Popescu.

Pe lângă diplome, elevii şi profesorii au fost răsplătiţi şi cu premii în bani, de aproximativ 22.000 lei.

De asemenea, contribuţia şi rezultatele obţinute în cadrul proiectului „Arhitectura colegiilor şi liceelor centenare“ i-au adus Colegiului „Fraţii Buzeşti“ aprecierea Alianţei Colegiilor Centenare, dar şi 1.200 de lei. Aceeaşi alianţă a premiat-o şi pe eleva Cristiana Dimulescu, medaliată cu argint în 2011 la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, care a avut loc în Cehia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite