Medicii de familie ameninţă cu greva generală. Cadrele medicale au protestat astăzi timp de două ore: „Timpul alocat pacientului a scăzut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie ameninţă cu greva generală
Medicii de familie ameninţă cu greva generală

35 de medici din judeţul Dolj au protestat astăzi în faţa Prefecturii, ei depunând un memoriu şi la sediul Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale au precizat că din păcate în România birocraţia este tot mai mare, iar timpul alocat unui pacient a scăzut destul de mult.

Medicii de familie au precizat că vor intra în grevă generală pe data de 15 noiembrie. „Ca solicitări, este vorba despre asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea activităţilor medicului de familie în scopul îmbunătăţirii asistenţei medicale a populaţiei României, cerem creşterea finanţării medicului de familie pentru echilibrarea finanţării în sistemul public de sănătate şi recunoaşterea importanţei medicului de familie şi respectarea drepturilor constituţionale ale medicilor şi pacienţilor”, a declarat Adriana Dogaru, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină Generală.

Cadrele medicale au precizat că nu mai pot asigura asistenţa medicală primară şi au cerut astăzi anumite schimbări care să îi ajute să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale. „Birocraţia este tot mai mare pentru noi. Timpul alocat pacientului a scăzut. În momentul în care o persoană intră în cabinet trebuie să verificăm dacă funcţionează sistemul, cardul sau dacă are cupon de pensie şi ce reducere trebuie să primească. Toate aceste lucruri nu ar trebui făcute de medici“, a spus un medic de familie.       

     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite