Imagini teribile din timpul vijeliei de la Craiova. Un balcon este pulverizat pur ┼či simplu

0
0
avertizare ploaie puternica torentiala foto shutterstock
FOTO arhiv─â Adev─ârul

├Än imaginile filmate de un craiovean se vede cum geamurile termopan din balconul acestuia se fac ┼ú─ând─âri ca urmare a v├óntului extrem de puternic care s-a ab─âtut asupra ora┼čului. S-au ├«nregistrat peste 80 de apeluri la 112 ├«n urma furtunii care a lovit Craiova ┼či alte ┼čase localit─â┼úi din Dolj.

Un b─ârbat din Craiova care filma furtuna de s├ómb─ât─â seara din balconul s─âu a surprins momentul ├«n care for┼úa teribil─â a v├óntului a spulberat geamurile termopan ┼či o parte a construc┼úiei, potrivit imaginilor publicate de primarul Craiovei, Lia Olgu┼úa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.


Jude┼úul Dolj s-a aflat sub Cod ro┼ču de vijelii ┼či ploi toren┼úiale. Muzeul de Art─â din Craiova, un c─âmin al unui liceu, Spitalul Jude┼úean, dar ┼či Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Craiova se num─âr─â printre obiectivele afectate de furtun─â.

ss

Ca urmare a furtunii puternice care s-a ab─âtut asupra municipiului Craiova ISU Dolj a solicitat sprijin pentru interven┼úiile cu motopompe din partea ISU Olt ┼či ISU Mehedin┼úi.

┬áPrintre obiectivele afectate de inunda┼úii se num─âr─â c─âminul unui liceu, Muzeul de Art─â din Craiova, Spitalul Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â Craiova, arhiva Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria Craiova ┼či cinci locuin┼úe, dar ┼či un agent economic. De asemenea, pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme care nu au mai putut ├«nainta pe str─âzile inundate ┼či a dou─â persoane blocate ├«ntr-o farmacie.┬á

┬áAcoperi┼čurile a cinci imobile au fost afectate de vijelie, ┼čase copaci ┼či trei st├ólpi de iluminat au fost pu┼či la p─âm├ónt, iar ├«n una dintre situa┼úii un copac a c─âzut pe o conduct─â de gaze naturale.

Acoperi┼čurile luate de v├ónt ┼či copacii c─âzu┼úi au avariat ├«n total 14 autoturisme. La ora transmiteri acestei ┼čtiri pompierii intervin pentru degajarea a dou─â acoperi┼čuri c─âzute, precum ┼či pentru evacuarea apei din locuin┼úe.

Cod ro┼ču de averse toren┼úiale pentru ┼čapte localit─â┼úi

┬áLa nivelul municipiului Craiova au fost primite, s├ómb─ât─â, peste 80 de apeluri pe 112, localnicii cer├ónd sprijin ├«n situa┼úii de inunda┼úii, copaci c─âzu┼úi pe carosabil sau pe autoturisme, ori acoperi┼čuri smulse de v├ónt.┬á

Pentru ┼čapte localit─â┼úi din jude┼úul Dolj a fost emis, s├ómb─ât─â, Cod ro┼ču de averse toren┼úiale, p├ón─â la ora 18,00, potrivit unor avertiz─âri nowcasting emise de Administra┼úia Na┼úional─â de Meteorologie. Astfel, vizate de averse toren┼úiale, grindin─â, vijelie, frecvente desc─ârc─âri electrice au fost localit─â┼úile Craiova, Podari, ┼×imnicu de Sus, Bucov─â┼ú, Breasta, Malu Mare, C├órcea.┬á

Anterior, primarul Olgu┼úa Vasilescu a anun┼úat c─â au fost ├«nchise parcurile ┼či a fost suspendat─â circula┼úia tramvaielor, din cauza codului ro┼ču de furtun─â.

┬áÔÇ×Aten┼úie! Este cod RO┼×U de ploaie ┼či v├ónt ├«n Craiova! Am ├«nchis parcurile ┼či am oprit circula┼úia tramvaielor. Am suplimentat num─ârul de autobuze. Avem deja mai mul┼úi copaci cazu┼úi ┼či mai multe acoperi┼čuri c─âzute! Am ├«nchis pasajele. La Titulescu se circul─â doar pe partea suprateran─â! Circula┼úi cu aten┼úie! Dac─â ave┼úi probleme deosebite, suna┼úi la telefonul cetateanului 0251/984ÔÇť, a transmis edilul.

V─â mai recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Gestul jenant al unor rom├óni care au luat masa la restaurant ┼či au plecat f─âr─â s─â pl─âteasc─â. Ce scuz─â au folosit

Pedeapsa primit─â de poli┼úistul din Vaslui care a ├«mpu┼čcat ├«n cap un ┼čofer fugar. Daune record pentru familia victimeiUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite