FOTOGALERIE Pompierii, dotaţi cu maşini de intervenţie noi. Vezi aici ce maşini vor veni să te ajute în caz de accident!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulare de intervenţie cu autospecialele noi la ISU Dolj. Foto: Victor C. Boldîr
Simulare de intervenţie cu autospecialele noi la ISU Dolj. Foto: Victor C. Boldîr

Cincisprezece autospeciale nou-nouţe, dotate pentru a interveni la incendii, accidente şi inundaţii au poposit ieri în curtea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Autovehiculele au fost cumpărate printr-un proiect european în valoare de 11,4 milioane de euro depus de consiliile judeţene din Oltenia şi vor fi împărţite în mod egal între cele cinci judeţe. Pompierii au pus ieri în scenă şi o simulare de accident între două autoturisme care au luat ulterior foc, pentru a demonstra capacitatea de intervenţie şi sprijin dată de noile achiziţii.

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO!

Simulare de intervenţie cu autospecialele noi la ISU Dolj. Foto: Victor C. Boldîr

„Parcul de autospeciale era atât de învechit, încât durata de folosinţă era depăşită, chiar dublă decât cea normală. În afară de cele trei maşini pe care le-am primit acum trei ani, celelalte erau foarte vechi, cred din 1985 era cea mai nouă dintre ele. Cu siguranţă, timpul de răspuns va fi mai bun de acum înainte”, a spus Liviu Răducan, şeful ISU Dolj, acesta precizând că în prezent timpul de răspuns la intervenţie este de aproximativ 15 minute. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, a precizat că acestea nu sunt singurele echipamente achiziţionate prin acest proiect. „În total vor fi cumpărate 44 de autospeciale şi instalaţii specifice, care vor fi distribuite în regiune, pe parcursul derulării proiectului, adică până în luna iunie 2012”,a spus Prioteasa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite