Fetele de etnie rromă sunt păzite de părinţi 24 de ore din 24. Ţiganii se tem să nu fie furate şi dezonorate „Eu îmi verific nepoatele să văd dacă mai sunt virgine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele de etnie rromă trebuie să se mărite virgine
Fetele de etnie rromă trebuie să se mărite virgine

Fetele de etnie rromă sunt vândute de părinţi pe sume fabuloase de sute de mii de euro. Tinerele ajung în familii înstărite, însă trebuie să dovedească tuturor că sunt cinstite. În noaptea nunţii toţi invitaţii trebuie să vadă cămaşa plină de sânge.

Agasia Lazăr, în vârstă de 15 ani, susţine că merge tot timpul pe stradă însoţită de un membru al familiei „La noi fetele sunt furate de băieţi. Familia mea nu vrea să se întâmple acest lucru şi mă păzesc tot timpul cu mine. Trebuie neapărat să fiu fată mare în noaptea nunţii. Părinţii mei primesc o sumă mare de bani pentru mine, iar eu nu trebuie să îmi fac neamul de ruşine“, a povestit tânăra.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

tigani 1
tigani 4

„Dacă nu este virgină îi tai părul“

Fetele de etnie rromă care nu mai sunt cinstite au de suferit „Dacă nu este virgină îi tai părul. Eu dacă am doar o mică îndoială că fetele meu au fost cu un băiat cred că le omor cu mâna mea. Sunt dispusă să le duc la medicul ginecologic să aflu adevărul. Este o ruşine pentru familia noastră să se întâmple aşa ceva“, a spus Daniela Lazăr.

„Eu îmi verific nepoatele să văd dacă mai sunt virgine. Toată lumea din mahala ştie că eu sunt cea care le pot spune adevărul. Dacă firicelul ăla subţire nu mai este,a tunci nu mai este virgină. Cred că sute de tinere au fost aduse la mine de părinţii pentru a afla adevărul“, a declarat Nisipia Boată.

Se cere răscupărare pentru fata necinstită

Ţiganii recunosc că fata care a fost dezonorată înainte de nuntă nu este primită în familia băiatului „Socrii mari cer răscumpărare de sute de mii de euro pentru ruşine. Neapărat trebuie să arătăm lumii cămaşa plină de sânge din noaptea nunţii. Mergem cu ea pe mahala ca toată lumea să vadă că fata a fost cinstită“,a  spus Vasile Velcu Năzdrăvan, unul dintre liderii rromilor din Craiova.

„ Majoritatea fetelor care vin după certificate de virginitate sunt de etnie rroma. Ei au cutume în tradiţii faţă trebuie să fie virgină. Anul trecut am eliberat 10 astfel de documente anul trecut“, a spus Roxana Zăvoi, director Institutul de Medicină Legală Craiova.

Stai pe craiova.adevarul.ro să vezi imagini cu jucatul cămăşii la ţigani 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite