Detalii despre criminalul sinucigaş din Palilula, care a împuşcat patru oameni: bărbatul vindea arme pe internet. „A ieşit cu cagula pe faţă, exact ca un terorist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost împuşcate mortal, vineri seara, în plină stradă, în localitatea doljeană Palilula, iar alte două au ajuns la spital cu multiple leziuni, după ce au fost împuşcate de Dragoş Furtună, în urma unei cerţi banale. Atacatorul, cunoscut cu afecţiuni psihice, s-a sinucis la scurt timp. În timpul percheziţiilor, oamenii legii au găsit acasă la criminal mai multe arme, unele ascunse în borcanele cu murături din beci.

Localnicii din satul Palilula au trăiat vineri seara un coşmar.  

Un sat întreg a asistat încremenit la momentele în care Dragoş Furtună, un tânăr de 28 de ani din Timişoara, a împuşcat mortal doi oameni, iar pe alţi doi i-a băgat în stare gravă spital, după care s-a sinucis. Atacatorul era cunoscut cu afecţiuni psihice şi se mutase, de câteva luni, cu soţia sa, medic rezident, în localitatea doljeană Palilula.

Sătenii nu ştiau mai nimic despre cei doi tineri, însă în seara tragediei au aflat că Dragoş avea în beciul casei un adevărat arsenal. Oamenii au povestit cu lacrimi în ochi că atacatorul şi-a executat victimele în plină stradă fără milă. Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost omorâţi, ia alţi doi au ajuns la spital, în urma împuşcăturilor. După ce a semănat groază pe uliţă, atacatorul s-a sinucis.

„Poliţiştii s-au îngrozit când au văzut câte arme avea în casă”

„Când au intrat poliţiştii în casă, s-au îngrozit când au văzut câte arme avea în beci. Am auzit acum că el le confecţiona, iar soţia lui ştia acest lucru. Criminalul s-a mutat la noi în comună din Timişoara şi era o persoană retrasă. Eu am auzit mai multe împuşcături, iar când am ieşit să văd ce se întâmplă, m-am îngrozit. Peste tot era numai sânge, iar cinci persoane erau la pământ. Agresorul s-a împuşcat în cap după ce a ucis două personae şi a rănite alte două. Cum este posibil ca nimeni să nu afle că el avea arme acolo, în beciul casei? A distrus o familie întreagă şi a lăsat fără tată un copil de doi ani“, a povestit un localnic.       

image

”S-a comportat ca un criminal în serie” 

Răfuiala a pornit, vineri seara, de la o ceartă banală. Victimele i-au cerut agresorului să îşi mute maşina parcată în mijlocului drumului pentru a putea trece cu tractorul. Atacatorul a refuzat acest lucru, iar de aici la o adevărată tragedie nu a mai fost decât un pas. Dragoş Furtună le-a promis vecinilor că nu o să lase lucrurile aşa, iar după câteva minute a ieşit la poartă cu o sabie şi cu o bâtă în mână. Oamenii au reuşit să-i ia cele două obiecte, aşa că, la scurt timp, criminalul a revenit din nou, înarmat cu trei pistoale.

„Agresorul s-a comportat ca un criminal în serie. A avut o altercaţie minoră cu cei doi bărbaţi pe care i-a omorât şi a ieşit pe drum şi a tras după mai multă lume. Bărbatul nu prea avea contact cu vecinii, el a fost plecat cu concubina sa în Germania, iar acum o lună bunica fetei a venit la primărie să le facă acte pe casă. Ştim că şi tânăra suferă de depresie. Din câte am aflat, în subsolul casei s-a descoperit un atelier de făcut arme artizanale. Suntem şocaţi“, a spus primarul comunei Bucovăţ , Marius Cristian Tuţă. 

„Fabi l-a rugat să nu-l omoare pentru că are un copil”

Ion şi Fabian Trandafir, tată şi fiu, au fost împuşcaţi mortal vineri seara în plină stradă în localitatea doljeană Palilula. Fabian, în vârstă de 36 de ani, şi-a implorat atacatorul să nu îl omoare pentru că are un opil de crescut, însă Dragoş Furtună a tras fără milă mai multe gloanţe, iar unul chiar în cap. „Pe nepotul meu l-a împuşcat prima data în picior şi a reuşit să fugă. Agresorul l-a prins din urmă şi l-a împuşcat direct în cap. Fabi l-a rugat să nu îl omoare pentru că are un copil de crescut, dar criminalul nu a ţinut cont de acest lucru“, a povestit mătuşa victimelor.

image

Criminalul Dragoş Furtună, alături de soţia sa, medic rezident. FOTO: Arhivă personală

Sătenii au povestit că atacatorul a tras ca un dement în stânga şi în dreapta, fără să îi pese de absolut nimic. Victimele lui Dragoş Furtună s-au întors aseară acasă, însă în sicriu. Băieţelul lui Fabian de doi ani a întrebat, ieri, toată ziua, unde este tati. „Mi-a omorât soţul şi fiul fără milă acest criminal. Nepotul meu de doi ani a rămas orfan de tată, iar nimănui nu îi pasă. Fără milă a tras în băiatul meu de 36 de ani. Este ciuruit. Nu înţeleg ce blestem s-a abătut asupra familiei noastre, noi nu au am făcut niciodată rău cuiva. De ce i-a omorât?”, a povestit Elena Trandafir, mama şi soţia celor doi bărbaţi împuşcaţi de Dragoş Furtună.

Anchetatorii au descoperit, sâmbătă, nouă arme în locuinţa criminalului Dragoş Furtună. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis un dosar penal pentru omor şi uz de arme nelegal. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj nu au vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.  

„Mi-au zis că am adus un criminal la Paliula”

Bunicul fetei căsătorite cu Dragoş Furtună a povestit că nu ştia că acesta confecţiona arme în beciul casei. „A venit un vecin la mine şi-a spus că soţul nepoatei mele a împuşcat mai multe persoane. M-au dus până la ei acasă şi l-am găsit pe Dragoş jos plin de sânge, iar fata îi făcea masaj cardiac. Oamenii erau pe mine grămadă şi mi-au zis că am adus un criminal la Palilula. Eu nu ştiu dacă avea arme. Nepoata mea trăia binişor cu soţul ei. Ştiu că el urma un tratament psihiatric, dar nu ştiu mai multe. Toată lumea mă consideră pe mine vinovat, m-au înjurat şi m-au scuipat, dar ce vina am eu?”, a povestit Nicolae Luncan, bunicul fetei căsătorite cu Dragoş Furtună.

În urma răfuielii alţi doi barbaţi au fost împuşcaţi şi au ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova. „Unul dintre ei se află în aria de resucitare, are o plagă în zona feţei, iar celălalt se află în aria de traumatologie. Ambii pacienţi sunt conştienţi”, a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova. 

Vindea arme pe internet

Mihaela şi Dragoş Furtună s-au cunoscut la Facultatea de Medicină din Timişoara, iar acolo s-au şi căsătorit. Bunicul fetei a povestit că atacatorul a fost plecat la muncă în Germania, dar în urmă cu un an s-a întors acasă. Bărbatul îşi vindea armele confecţionate în beciul casei din localitatea doljeană Palilula, iar anul trecut a postat pe un site exact armamanetul pe care dorea să îl vândă. Unii sătenii au povestit că au bănuit că în casa celor doi soţi s-ar întâmpla lucruri anormale.

„Ei nu aprindeau niciodată lumina în casă, iar după cum puteţi observa peste tot sunt obloane negre la ferestre. În beci se auzea polizorul noaptea, însă oamenii, de frică, ce să facă... Eu ştiu că Mihaela nu trăia foarte bine cu el, iar mai multe persoane din sat i-au spus să îl lase dacă are probleme psihice. Şi ei îi era frică de el, am auzit că o ameninţa că o omoară, iar din acestă cauză nu a spus nimănui nimic. Casa în care locuiau era cumpărată de bunici, iar Mihaela şi criminalul s-au mutat aici în vara acestui an. Ăsta era în stare să pună la cale un atentat la câte arme avea în beciul casei. Era terorist, vă spun eu sigur. De ce să confecţionezi atâta armament. Pentru ce îi trebuia?”, a povestit o localnică.                

Mihaela Furtună (27 de ani), soţia atacatorului, a fost dusă la audieri la Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Familia a povestit că este în stare de şoc. Sătenii din Palilula cer să se facă dreptate în acest caz, iar cei care au ascuns faptul că atacatorul confecţiona arme să fie traşi la răspundere. „Bunica fetei a ascuns o armă sub pulovăr, dar oamenii legii au văzut-o imediat. Eu sunt convins că toată familia ei ştia ce făcea acest criminal în beciul casei. Nu este normal să acoperi un astfel de om. Pentru că au tăinuit acest lucru vedeţi ce s-a întâmplat. Această tragedie putea să fie evitată dacă soţia sau bunii fetei spuneau totul la poliţie”, a spus un localnic.

Mărturia terifiantă a unei victime: „Se pregătea de acest atac”

Vasile Zidaru (48 de ani, foto jos) este una dintre victimele lui Dragoş Furtună. Bărbatul a povestit, de pe patul de spital, că a fost împuşcat în zona feţei, iar luni este programat pentru operaţie. Zidaru a spus, cu lacrimi în ochi, că a încercat să îşi salveze nepotul, dar, din păcate, acesta a murit la spital. Bărbatul susţine că, vineri seara, a trait un adevărat coşmar. A văzut cu ochii lui cum Fabian a fost executat în plină stradă de Dragoş Furtună.

image

„El se pregătea de acest atac. Când a ieşit din casă, era înarmat cu patru pistoale, unul îl avea în mână, altul la brâu, iar două le avea la picior. A ieşit cu cagula pe faţă exact ca un terorist. Am încercat să îl salvez pe nepotul meu şi am aruncat cu pietre în agresor. Am reuşit să îl urc pe Fabi în maşină, iar la scurt timp am fost împuşcat şi eu în zona feţei. Nu am avut niciodată un conflict cu acest băiat. Ştiu doar că soţia lui era terorizată de el şi am aflat că o ameninţa cu moartea, a tăiat-o cu un cuţit pe mâini”, a declarat bărbatul. Anchetatorii au ridicat de la locuinţa criminalului patru arme neletale, patru pistoale neletale şi o puşcă cu aer comprimat. Vecinii au povestit că Dragoş Furtună deţinea un adevărat arsenal în beciul casei. Au fost găsite arme ascunse în borcanele de murături.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite