De ce apar firele de păr sub piele şi cum putem evita acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firele de păr de sub piele sunt periculoase şi pot cuza inflamaţii Fotol: i-medic.ro
Firele de păr de sub piele sunt periculoase şi pot cuza inflamaţii Fotol: i-medic.ro

Firele de păr sub piele sunt dureroase şi apar după epilare, fie cu aparatul de ras sau ceară. Medicii dermatologi susţin că pot deveni o problemă destul de gravă dacă nu sunt tratate corespunzător.

Medicii dermatologi ne avertizează că trebuie să fim foarte atenţi cu firele de păr de sub piele. Pot cauza o mică inflamaţie, iar de multe ori pot conţine puroi. 

„Firele de păr de sub piele ne pot cauza uneori dureri, iar din punct de vedere inestetic sunt deranjante. Pentru a evita astfel de probleme este bine să exofilem bine pielea cu produse pe bază de acid salicilic. Dacă folosiţi aparatul de ras este indicat să fie schimbată lama cât mai des“, a spus medicul dermatolog, Alina Voinea.

Cum putem preveni apariţia firelor de păr sub piele:

- Ceara folosită permanent slăbeşte firul de păr sub piele, iar din această cauză firele nu mai au puterea de a străpunge pielea.

- Este bine să învăţăm să ne epilăm corect. Trebuie să urmăm câţiva paşi pentru a scăpa de această problemă: trebuie înmuiată pielea cu apă caldă, săpun sau cremă de ras, nu trebuie să radem părul în direcţia opusă creşterii acestuia, dar nici nu trebuie să exercităm o presiune prea mare asupra pielii. Lama de ras nu trebuie folosită decât de maximum trei ori.

- Hainele strâmte exercită presiune asupra pielii şi nu o lasă să respire. Din această cauză apar fire de păr sub piele.

- Imediat după epilare este bine să folosim antiseptice naturale precum ulei din arbore de ceai pentru a preveni infecţiile.  

- Nu este indicat să foloseşti aceeaşi ceară de mai multe ori.

Specialiştii au mai precizat că nu este indicat să umblăm la firele de sub piele, mai ales dacă sunt infectate. „Firele crescute sub piele ies la suprafaţă dacă exfoliem bine pielea în timpul duşului şi evităm să folosim lama de ras pentru a ne epila“, a mai precizat medicul dermatolog, Alina Voinea.

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite