Datoriile poliţiştilor din Dolj blochează activitatea IML Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din Dolj are datorii de 265.000 de lei la IML Craiova
Poliţia din Dolj are datorii de 265.000 de lei la IML Craiova

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj nu şi-au plătit datoriile către Institutul de Medicină Legală Craiova. Creanţele în momentul de faţă depăşesc 200.000 de lei.

Rapoartele de la IML întârzie să ajungă pe biroul poliţiştilor, câte jumătate de an, sau chiar un an. Fără aceste aceste documente, cazurile nu pot fi soluţionate. Poliţiştii din judeţul Dolj au acumulat datorii de 265.000 de lei către Institutul de Medicină Legal din Craiova. „Conducerea IPJ Dolj  a reuşit să achite o mare parte a sumelor restante în 2011. Noi ştim că nu este vina oamenilor legii că nu au bani, doar că acest lucru ne afectează şi pe noi”, a spus Roxana Zăvoi, directorul Institutului de Medicină Legală din Craiova.

Oamenii legii promit că vor achita datoriile

Nicuşor Badea, comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, a declarat că în perioada următoare vor fi achitate toate facturile restante către IML Craiova “Datoria noastră către Institutul de Medicină Legală Craiova este de 265.000 de lei. Creanţele provin în urma facturării rapoartelor de expertiză medico-legală, a necropsiilor şi a buletinelor de analiză toxicologică. Imediat după rectificarea bugetară aprobată de MAI vom face plăţile”, a spus Badea.

          

Un raport de necropsie întocmit pentru anchetele penale costă puţin peste 300 de lei, în timp ce unul pentru alcoolemie este de 80 de lei. 

Clădirea IML din Craiova este la un pas de prăbuşire. La prima vedere imobilul arată ca unul părăsit. Zidurile şi scările clădirii în care funcţionează Institutul de Medicină Legală Craiova stau să cadă, iar medicii se plâng că lucrează în condiţii toxice. 

Imobilul a fost revendicat, iar conducerea Institutului de Medicină Legală  nu poate să facă investiţii absolut deloc.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite