Carnea de porc, pe datorie, clienţilor fideli în perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta carnea de porc se va scumpi în luna decembrie cu 10%
Anul acesta carnea de porc se va scumpi în luna decembrie cu 10%

Se apropie Sărbătorile de iarnă şi deja s-au anunţat majorări de până la 15% la preţul cărnii de porc. Comercianţii din Craiova vor să vândă carnea de porc pe datorie în luna decembrie.

De teamă că nu îşi vor mai putea vinde marfa, vânzătorii de carne din Craiova au găsit soluţia să-şi salveze afacerile. Vor vinde carnea de porc, pe datorie, clienţilor fideli.

Iovan Iliuţă este convins că o să dea lovitura cu noua ofertă pe care s-a gândit să o pună în aplicare în perioada sărbătorilor de iarnă. "Vreau să dau carne pe datorie clienţilor fideli. Din păcate, în luna decembrie se anunţă scumpiri la toate produsele, iar eu nu vreau să rămân cu marfa pe tejghea. Am vorbit deja cu oamenii şi le-am spus care este oferta mea. Craiovenii nu îşi mai permit în momentul de faţă să cheltuie sume mari de bani pe mâncare. Este un experiment pentru mine şi vreau să vad dacă o să meargă", a povestit comerciantul.

Craiovenii spun că în momentul de faţă preţul unui kilogram de carne de porc este destul de mare. „Şi pe datorie este scumpă. Anul acesta voi pune pe masă de Crăciun şi de Anul Nou carne de pui. Este mult mai ieftină. Asta este situaţia. Măcar înainte de revoluţie nu aveam de unde să cumpărăm mai nimic. Acum avem pe toate drumurile, dar nu avem cu ce", a spus, necăjită, Ioana Durbacă.

Porcul, mai scump cu 10% de Sărbători

Anul acesta vom avea Sărbători scumpe, în acest an. Crescătorii de porci spun că vor fi nevoiţi să crească preţul, de la 9 lei/kg, anul trecut, la cel puţin 10 lei/kg, în viu.

Sunt sute de oferte pe Internet, dar cei care păstrează tradiţia, au arvunit din vară animalele. Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, spune că anul aceasta carnea de porc s-a scumpit cu 20%, iar tendinţa pe tot continentul este de creştere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite