Craiova: Ospăţ românesc, pentru meseni din Turcia şi din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mămăliga cu brânză şi gogoşile vor fi asezonate cu dansuri populare tradiţionale, balet şi muzică de nuntă specifică oltenilor.

Festinul românesc este organizat la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, cea care a făcut posibil evenimentul prin intermediul proiectului „Mâini diferite, acelaşi dans“, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune. După ce luni partenerii din Turcia au fost gazdele serii tradiţionale, care a amintit de cultura şi civilizaţia lor, miercuri a venit rândul bulgarilor să iasă în faţă cu ce le este specific.

Astă-seară ei se vor aşeza la masa tinerilor din România, care promit un ospăţ cu poftă de joc şi voie bună. Un moment special al serii va fi dat de micuţa balerină a Craiovei, Lucia - Ioana Ghivercea, dublă campioană mondială la balet. „Pot veni la seara tradiţională românească toţi tinerii care vor să ne cunoască şi care sunt deschişi spre proiecte de voluntariat, ce îi ajută să socializeze, să interacţioneze constructiv şi să se dezvolte personal“, spune Irina Gruia, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Craiova.

Alt proiect în iunie

Proiectul „Mâini diferite, acelaşi dans“ va lăsa locul, de luna viitoare, celui despre „sexualitate în context cultural“, ce va aduce la masa dezbaterilor tineri din România, Italia, Portugalia, Ungaria, Grecia,Turcia şi Bulgaria. Pentru ca impactul să fie unul puternic, reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor speră ca numărul voluntarilor să fie cât mai mare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite