Craiova: Ceaiul de slăbit tratat cu radiaţii, retras de la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii DSV Dolj au confi scat aproximativ 1.500 de cutii de ceai din unităţile din Craiova. În timp ce toate produsele ridicate de inspectori au fost duse în laborator, unde vor fi testate, în unele plafare încă se mai găseşte ceai chinezesc tratat cu radiaţii ionizate.


Numai într-o lună au fost trimise spre comercializare peste 3.000 de cutii. „Am demarat un control amplu în tot oraşul şi am reuşit să confiscăm aproximativ 1.500 de cutii, restul până la 3.000 au fost deja vândute“, a spus Denis Roşu, directorul adjunct care se ocupă de siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare din Dolj.

„Cine ştie ce radiaţii are?“
 
Vânzătoarele spun că au ceai chinezesc de slăbit la vânzare, însă nu ştiu ce conţine cu exactitate. „Nu am timp eu să mă uit la televizor. Nu am auzit să aibă radiaţii. Cert este că se vinde foarte bine şi nu am de ce să mă plâng. Are prospect înăuntru, cine vrea să afle mai multe date să citească“, a spus angajata unui plafar din centrul Craiovei.

Tinerele cumpărătoare spun că nu se uită la bani şi nici la ce conţine un produs de slăbit atunci când vor să îl cumpere. „Ceaiurile chinezeşti sunt cele mai bune. Eu am avut o perioadă când am băut câte o cană pe zi şi chiar am reuşit să dau jos trei kilograme. Nu m-am simţit deloc rău. Decât să iei pastile sau să te înfometezi, mai bine încerci astfel de metode“, a spus Alina Codiţoiu, de 21 de ani, din Craiova.

Ceaiul în exces, dăunător

 
Vânzătoarele nu se feresc să comercializeze produsul. Ba mai mult, povestesc că se vinde bine şi că au fost zile în care nu au avut pe stoc. „Este un produs bun, nu este nici scump şi chiar dă roade. Clientele noastre nu s-au plâns niciodată că s-ar simţi rău după ce îl consumă“, a spus o angajată .

„Ceaiul chinezesc de slăbit cu radiaţii consumat în exces poate dăuna grav sănătăţii. În timp, pot apărea efecte adverse asupra organismului.Noi vom monitoriza atent toate plafarele şi farmaciile, pentru a vedea dacă mai comercializează sau nu astfel de produse“, a mai spus Denis Roşu, directorul adjunct care se ocupă de siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar -Veterinare Dolj. „ Nu cred că un asemenea produs ne poate dăuna grav sănătăţii. Este de ani buni pe piaţă şi nu am auzit niciodată pe nimeni să se plângă. Ce rău pot face nişte plante, care ne ajută să slăbim mai repede?“, a declarat Ioana Tudor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite