Articol publicitar

Craiova 2023: Afluență record și ocupare 100% a spațiilor de cazare cu prilejul Târgului de Crăciun Craiova, votat al doilea cel mai frumos din Europa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:


Dacă în urmă cu câțiva ani, românii aflați în căutarea magiei sărbătorilor de iarnă luau cu asalt Târgurile de Crăciun din Europa, acum tendința este alta. Târgurile românești de profil sunt tot mai căutate, iar cel din Craiova a ajuns nu doar în topul preferințelor interne, ci și europene, clasându-se pe locul al doilea într-o competiție care a adunat la start 20 de orașe europene celebre.

Căsuțele unicat, decorațiunile luminoase, povestea Crăiesei Zăpezii și întinderea mare a târgului de Crăciun din Bănie au transformat un slogan în realitate. „E mai mult decât magie, e un fenomen” a devenit realitate datorită afluxului record de vizitatori din acest an și a ocupării 100% a spațiilor de cazare din Craiova, cel puțin pe perioada weekend-urilor.

Sute de mii de vizitatori din România, dar și din străinătate, s-au îndreptat către Craiova, pentru Târgul de Crăciun. În weekend, nu mai e loc nici să arunci un ac, situație desigur fericită pentru comercianți și hotelieri, dar uneori problematică pentru localnici, neobișnuiți cu noul statut al orașului lor, de destinație turistică internațională pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Și acest lucru este deja un fenomen real, Craiova obținând anul acesta locul 2 în competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, organizată anual de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa și partener oficial al Comisiei Europene.

Cu aproape 600.000 de voturi strânse din 168 de țări din lume, competiția a adunat la start 20 de orașe europene, dintre care unele cu o lungă tradiție în organizarea târgurilor de Crăciun, cum ar fi Praga, Viena, Bruges, Bruxelles, Budapesta, Londra, Madeira sau Metz.

Pentru a doua oară pe podiumul european și aflat la a treia participare în această prestigioasă competiție, Târgul de Crăciun de la Craiova a devenit o destinație magică pentru turiști de pretutindeni, cu atât mai mult cu cât numărul voturilor obținute, anul acesta, a înregistrat o creștere spectaculoasă. Astfel, Craiova a primit 60.404 de voturi, dintre care 48,32% au venit din afara României, în principal din Marea Britanie, SUA, Germania și Franța”, relevă un comunicat difuzat de Primăria Craiova.

Vizitatorii din întreaga țară și de peste hotare au descoperit, în acest an, la Târgul de Crăciun din Craiova, două milioane de luminițe, cea mai mare roată panoramică din țară, patinoar, carusel, căsuțe unicat cu produse tradiționale, concerte, ateliere de creație, experiențe fantastice de realitate virtuală.

Tot aici, potrivit European Best Destinations, poate fi admirat cel mai frumos brad de Crăciun din Europa, cu o înălțime de 20 de metri, și poate fi trăită magia sărbătorilor.

Organizat de Primărie, Tărgul de Crăciun Craiova este deschis zilnic, până pe 7 ianuarie 2024, iar la cumpăna dintre ani va găzdui marea petrecere de Revelion, când vor urca pe scena de la Universitate MIRA, RALUKA & BALKANIC, trupa locală The Southern Cockroaches, DJ Emil Safta și MC Tom Crîngureanu. Cei care aleg să petreacă trecerea spre Noul An la Craiova vor avea parte și de un show spectaculos piromuzical.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite