Consiliul Judeţean Dolj a refuzat să plătească tribut pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului

Pentru a putea continua lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhia Româna s-a apucat să ceară donaţii consiliilor judeţene şi primăriilor. Pe listă se află şi Consiliul Judeţean Dolj.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au declarat că anul acesta nu vor dona nici măcar un leu în contul Patriarhiei. Bugetul instituţiei este destul de mic, iar CJ Dolj a alocat deja o sumă de bani pentru ridicarea unei Catedrale Metropolitane în Craiova. „Consiliul Judeţean a alocat câte o sumă de bani consistentă şi dorim, în continuare, să alocăm o sumă de bani, atât cât ne vom permite din buget, pentru ca abia acum se conturează, pentru că dorim să fim ctitori, alături de Primăria Craiova şi de celelalte instituţii care mai vin alături de noi la construcţia acestei Catedrale“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. 

Patriarhia Română a trimis la sfîrşitul anului trecut către administraţiile locale o scrisoare semnată de

Preafericitul Daniel prin care solicită câte 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti. „Constatăm cu îngrijorare că, în contextul crizei actuale economice, rezultatele colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător (...). În aceste condiţii, vă rugăm să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei (...) pentru plata materialelor şi a manoperei necesare lucrărilor la suprastructură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări“, se arată în scrisoarea menţionată.

Costul estimat de proiectant pentru terminarea fazei roşugri a Catedralei Mântuirii Neamului este de 100 de milioane de euro, din care până în prezent Patriarhia a adunat suma de 25 de milioane de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite