Cei mai buni câini de salvare din România pleacă în Turcia pentru a scoate oamenii prinși sub dărâmături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegația română va fi condusă de chinologul Liviu Ionescu din Craiova, președintele Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale.

Trei dintre câinii de salvare care vor pleca în Turcia FOTO / Ana Popescu
Trei dintre câinii de salvare care vor pleca în Turcia FOTO / Ana Popescu

Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină și președinte al Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale, a anunțat că  va pleca vineri dimineața în Turcia împreună cu cinci dintre colegii săi. "Vom porni spre Turcia cu 6 exemplare canine. Este vorba de câini de salvare, campioni și vicecampioni mondiali, toți sunt antrenați pentru astfel de misiuni. Sperăm să reușim să salvăm cât mai multe vieți chiar dacă au trecut atâtea ore de la cutremur, am văzut cu toții că minuni pot exista". 

De aproape 3 decenii, la Centrul Național de Educare Canină de la Craiova sunt antrenați câini care să caute și să salveze orice supraviețuitor de sub dărâmături sau de pe orice teren accidentat.  

"Este o mobilizare extraordinară. Noi plecăm în valul 3, schimbăm alți colegi care sunt deja în Turcia, noi am fost gata de drum încă de la început, dar acum am fost solicitați să mergem și abia așteptăm să dăm o mână de ajutor", a declarat Liviu Ionescu.

Cei șase câini de salvare care pleacă în Turcia sunt din rasele Ciobănesc german, Ciobănesc alb elvețian, Jack Terrier, Labrador și Golden Retriever. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite