Băiețel de doi ani salvat după 80 de ore de sub ruine, în Turcia VIDEO

0
Publicat:

Un băieţel de doi ani a fost salvat joi de sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit în oraşul Antakya din sudul Turciei, la 79 de ore după cutremur.

În imaginile date publicităţii de Fundaţia de Ajutor Umanitar (IHH) din Turcia pot fi văzuţi salvatori care caută într-o deschidere îngustă dintre resturile unei clădiri din Antakya, de unde îl scot pe băiatul care plânge.

Un membru al Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) din Turcia poate fi văzut în timp ce îl predă pe băiat lucrătorilor sanitari aflaţi la faţa locului, în timp ce martorii filmează scena cu telefoanele mobile.

FOTO Captură video
FOTO Captură video

Sute de mii de persoane au rămas fără adăpost în urma seismelor din sudul Turciei, fiind nevoite să îndure vremea rece şi lipsa resurselor în timp ce speranţele de a fi găsiţi şi alţi supravieţuitori printre ruine scad de la oră la oră.

După cutremurul devastator din vara anului 1999, soldat cu circa 17.000 de morți, statul turc a strâns miliarde de dolari dintr-o taxă specială menită prevenirii dezastrelor și dezvoltării serviciilor de urgență.

În prezent numeroși turci se întreabă ce s-a întâmplat cu suma strânsă din această taxă, în condițiile în care ajutoarele întârzie în unele zone afectate. Acuzațiile se îndreaptă către președintele turc Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere de 20 de ani.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite