Caz unic în România. O elevă de 16 ani din Craiova a fost diagnosticată cu sindromul „Miller Fisher“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia are nevoie de 20.000 de lei pentru a putea duce o viaţă normală

Claudia Gabriela Poenaru, în vârstă de 16 ani, din Craiova, a fost diagnosticată la începutul anului cu o boală extreme de rară şi gravă. Tânăra are nevoie de 20.000 de lei pentru a a-şi putea continua tratamentul.

Totul s-a întâmplat foarte repede, iar Claudia are nevoie în momentul de faţă de suma de 20.000 de lei pentru a-şi putea continua tratamentul. Eleva de 16 ani a fost diagnosticată cu sindromul „Miller Fisher“, iar cazul este unic în România. „Din câte ne-a povestit mama Claudiei această boală atacă anumiţi muşchi din corp. Ei i-a atacat ochii, a avut şi încă are momente de paralizie la ochi. I-au făcut un tratament, dar are episoade când vede dublu sau nu vede deloc.Trebuie să urmeze un tratament, care costă 20.000 de lei . Medicamentele vor fi cumpărate din America, dar aici în ţară va fi tratată. A fost la Bucureşti, iar pe 1 aprilie au externat-o, este acasă. Au externat-o că nu au bani. Am înţeles că le-a dat şi Ministerul Sănătăţii 200 milioane lei vechi“  , au povestit colegii elevei diganosticată cu sindromul „Miller Fisher“.   

Spectacol caritabil pentru Claudia

Claudia Gabriela Poenaru, în vârstă de 16 ani, este eşevă la Liceul de Artă Marin Sorescu din Craiova. Colegii tinerei vor organiza pe data de 10 aprilie la instituţia de învăţământ un eveniment cartiabil, iar banii strânşi vor merge la tânăra diagnosticată cu  sindromul „Miller Fisher“.   

Sindromul „Miller Fisher“ este o tulburare neurologică, iar simptomele care apar sunt de slăbiciune la nivelul membrelor inferioare. Tratamentul este identic cu tratamentul pentru sindromul Guillain-Barre: imunoglobuline intravenoase (IVIg) sau plasmafereza (o procedură în care anticorpii sunt eliminati din sânge).

Recuperarea începe în decurs de 2 pâna la 4 saptamâni de la debutul simptomelor. Un pacient se poate vindeca aproape complet în 6 luni.

Mai citeşte şi

VIDEO Drama celor cu sindromul Down

Ce este SLA, boala pentru care planeta îşi toarnă gheaţă-n cap. Simptomatica şi incidenţa cazurilor din România


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite