Bilanţ ISU Dolj: Peste 570 de apeluri la 112, în 24 de ore, pentru a semnala situaţii de urgenţă cauzate de furtună

0
0
Furtuna Craiova FOTO TVF Oltenia
FOTO TVF Oltenia

Un bilan┼ú provizoriu dat publicit─â┼úii, duminic─â, de Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â Dolj arat─â c─â autorit─â┼úile au primit, ├«n decurs de aproximativ 24 de ore, peste 570 de apeluri la 112 prin care localnicii semnalau situa┼úii de urgen┼ú─â cauzate de furtun─â, ├«n condi┼úiile ├«n care ┼čase localit─â┼úi ale jude┼úului s-au aflat sub Cod ro┼ču meteorologic.

Conform datelor furnizate de ISU Dolj, de sâmbătă de la ora 17:10 până duminică la ora 17:50, pe numărul destinat apelurilor de urgenţă au fost primite peste 570 de apeluri care au semnalat producerea unor situaţii de urgenţă asociate manifestării fenomenelor meteo extreme.

"├Än municipiul Craiova, pompierii au intervenit pentru degajarea a 14 acoperi┼čuri afectate de v├óntul puternic, dar ┼či pentru degajarea a 26 copaci c─âzu┼úi pe carosabil ori ├«n zone pietonale. ├Än urma furtunii au fost avariate un num─âr de peste 51 de autoturisme. De asemenea, pompierii au salvat 5 persoane care se aflau blocate ├«n autoturisme pe str─âzile inundate ┼či 2 persoane aflate ├«ntr-o farmacie inundat─â. S-a intervenit pentru evacuarea apei care a p─âtruns ├«n 11 cl─âdiri apar┼úin├ónd unor institu┼úii publice, operatori economici, precum ┼či ├«n 20 de gospod─ârii, dar ┼či de pe unele dintre str─âzile inundate. Al─âturi de pompieri s-au aflat ├«n permanen┼ú─â echipaje ale structurilor subordonate autorit─â┼úilor locale (RAADPFL Craiova, Compania de Ap─â Oltenia, Salubritate Craiova, ┼č.a.), sub coordonarea factorilor de decizie din cadrul administra┼úiei locale, precum si colegii din cadrul structurilor de Poli┼úie ┼či Jandarmerie, care au intervenit ├«n sprijinul cet─â┼úenilor afecta┼úi de inunda┼úii ┼či vijelieÔÇŁ, informeaz─â, duminic─â sear─â, ISU Dolj.

De asemenea, al─âturi de pompierii doljeni au intervenit ┼či colegi de la ISU Mehedin┼úi, Olt ┼či V├ólcea.

├Än urma fenomenelor extreme┬á - vijelie ┼či ploaie toren┼úial─â care a produs viituri care au luat autoturisme cu ele - nu au fost victime.

├Än perioada furtunii pompierii au emis mesaje RO-ALERT c─âtre popula┼úia din zonele vizate de avertiz─ârile meteo; au transmis mesaje c─âtre institu┼úiile publice cu responsabilit─â┼úi specifice, cu m─âsuri pentru monitorizarea situa┼úiei operative ┼či dup─â caz, pentru executarea misiunilor de protec┼úie ┼či interven┼úie, potrivit competen┼úelor.

Duminic─â, for┼úele de interven┼úie de la ISU Mehedin┼úi, Olt ┼či V├ólcea s-au retras c─âtre jude┼úele de re┼čedin┼ú─â ├«n timp ce ca pompierii doljeni, al─âturi de autorit─â┼úile locale, continu─â s─â intervin─â pentru degajarea copacilor ┼či a acoperi┼čurilor luate de v├ónt, precum ┼či pentru scoaterea apei din gospod─âriile popula┼úiei sau din cl─âdirile operatorilor economici sau institu┼úiilor publice.

Duminic─â, primarul municipiului Craiova, Lia Olgu┼úa Vasilescu, a publicat pe Facebook un film realizat de un localnic al c─ârui geam a fost spart de un acoperi┼č luat de v├ónt ┼či purtat la 200 de metri distan┼ú─â.

"Momentul ├«n care unui craiovean care filma furtuna de afar─â i-a intrat un acoperi┼č pe geam, de la un bloc aflat la 200 de metri distan┼ú─â. At├ót el, c├ót ┼či so┼úia sa au fost r─âni┼úi de cioburi. A┼ča a ar─âtat un cod ro┼ču la Craiova! Peste codul ro┼ču nu mai exist─â nimic altceva...ÔÇŁ, a scris primarul pe Facebook.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite