Aproximativ 200 de kilograme de carne, confiscată dintr-un depozit din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterninare Dolj au efectuat o acţiunea pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul «comercializării cărnii şi a produselor din carne».

În urma controalelor au fost depistatenumeroase nereguli şi aplicate 10 sancţiuni în valoare de 11.000 de lei. O societate comercială din Craiova nu avea autorizaţie sanitar veterinară, iar unitatea a fost închisă şi sancţionată cu 5000 de lei. „Au fost verificate 17 societăţi comerciale precum şi 6 mijloace de transport, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 10  sancţiuni contravenţionale în valoare de este 11.000 lei. Oamenii legii au confiscat mărfuri în valoare de peste 2000 lei reprezentând 170 kg carne“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Craiovenii au declarat că în fiecare an au cumpărat carne de miel fără să verifice termenul de valabilitate al produsului. „Nu am întrebat niciodată dacă firma are autorizaţie de funcţionare sau dacă marfa este în termen. Patronul cu siguranţă mi-ar spune că are toate actele în regulă. Nu este normal să ne vândă ilegal carnea de miel în condiţiile în care un kilogram în piaţă ajunge şi la 22 de lei“, a spus un craiovean.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite