VIDEO Vergil Chiţac, candidatul PNL pentru Primăria Constanţa. Senatorul independent s-ar putea întoarce în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chiţac - candidatul PNL la Primăria Constanţa Sursa Facebook Vergil Chiţac
Vergil Chiţac - candidatul PNL la Primăria Constanţa Sursa Facebook Vergil Chiţac

PNL şi-a ales candidatul la Primăria Constanţei. Acesta este amiralul Vergil Chiţac, cel cu care liberalii au atacat fotoliul de primar şi în 2016.

Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat luni, 9 martie, că senatorul independent (fost liberal) Vergil Chiţac este candidatul PNL la Primăria Constanţa. 

Amiralul Chiţac a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook

„Împreună facem Constanţa Puternică!

Mulţumesc Partidului Naţional Liberal şi tuturor acelora care au înţeles că numai uniţi putem redresa corabia care pluteşte în derivă de zeci de ani.

Ajunge cu impostura, cu hoţia şi cu găştile mafiote!

Ajunge cu orgoliile personale, cu războaiele închipuite şi cu dormitul în post!

În Constanţa a venit timpul să spunem stop o dată pentru totdeauna sistemului ticălos care ne ţine pe loc de mult prea mult timp.

Alături de PNL am reuşit să transformăm doi candidaţi în unul singur, dar eu cred că putem mai mult.

Aşteptăm alături de noi alianţa USR-PLUS şi pe absolut toată lumea care a suferit sub conducerea pesedistă.

Perspectiva încă unui mandat „roşu” în Constanţa este înfiorătoare şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca aceasta să nu se transforme în realitate.

Am convingerea că împreună vom reuşi.

Aveţi încredere!“ 

Senatorul Vergil Chiţac îşi anunţase candidatura la Primăria Constanţa din decembrie 2019. El era hotărât să intre în cursă, indiferent de susţinerea partidelor. Chiţac şi-a dat demisia din PNL, forţat de atmosfera negativă la adresa sa din vechea formulă de conducere. El a reproşat atunci liberalilor că nu s-au luptat suficient pentru victoria sa, că nu s-au implicat şi că nu se pricep la bătălii politice. Acum, el se poate întoarce în partid. 

Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa, a anunţat şi el cine va fi candidatul liberal pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa: „Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat astăzi, cu unanimitate, desemnarea domnului senator Vergil Chiţac drept candidat al partidului pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. De asemenea, a fost validată desemnarea domnului Mihai Lupu drept candidat al PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Municipiul şi Judeţul Constanţa au nevoie să fie conduse de oameni competenţi şi integri, de o echipă liberală demnă de încrederea constănţenilor. Iar Vergil Chiţac şi Mihai Lupu sunt aceşti oameni! Le urez succes şi sunt convins că astăzi s-a făcut un prim mare pas spre depesedizarea Constanţei!“

Manevra PNL lasă pe dinafară candidatul USR Stelian Ion, acreditat cu şanse bune la Primăria Constanţa. Conducerile PNL şi USR se vor întâlni marţi, 10 martie, pentru o ultimă rundă de negocieri pentru candidatura la alegerile locale pentru restul posturilor. 

USR va trebui să refacă strategia de campanie, pentru că electoratul din Constanţa va fi serios împărţit între cele două tabere de dreapta, lăsând astfel culoar liber candidatului de stânga, primarul Decebal Făgădău (PSD), bine clasat în sondaje. 

Pe aceeaşi temă: 

„Modelul Nicuşor Dan“ s-ar putea repeta la Constanţa. Cine sunt cei doi candidaţi cu şanse la şefia primăriei vizaţi de PNL

Senatorul Vergil Chiţac şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa: „Oamenii mi-au cerut s-o fac pentru binele oraşului“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite