VIDEO Moment de reculegere în memoria colonelului Daniel-Gheorghe Popa. Şeful ISU Dobrogea a murit la 57 de ani, infectat cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Daniel-Gheorghe Popa a murit miercuri, 4 noiembrie, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti. Militarul era internat de câteva zile cu COVID-19.

Sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 10.00, sirenele autospecialelor ISU din toată ţara au răsunat în semn de omagiu adus celui care şi-a dedicat 35 de ani din viaţă carierei de salvator. Pompierii militari au ţinut un moment de reculegere în memoria colonelului Daniel-Gheorghe Popa, comandantul ISU Dobrogea.

Sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 14.00, trupul neinsufletit al colonelului va fi depus la Capela Cimitirului Central din municipiul Călăraşi. Intrarea către capelă se va face prin poarta de acces de pe strada Sloboziei, iar ieşirea pe poarta de acces de pe strada Ion Heliade Rădulescu. Toţi cei care vor dori să  aducă un ultim omagiu celui care a fost colonelul Daniel Gheorghe Popa sunt rugaţi să  respecte circuitele, sp păstreze distanţarea socială şi să poarte mască de protecţie.

Slujba de inmormantare va avea loc în ziua de duminică, 8 noiembrie, ora 12.30, la Biserica Cimitirului Central, iar inmormantarea în Cimitirul Eroilor din municipiul Călăraşi.

Călărăşeanul Gheorghe Popa a murit pe patul spitalului, după ce a fost infectat cu COVID-19. Pentru salvarea sa, persoanul medical a depus toate eforturile, însă virusul a făcut ravagii în organism. Colonelul Popa a fost internat iniţial la spitalul din Constanţa, însă starea sa s-a agravat. A fost transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată. Colonelul Gheorghe Popa, care în luna decembrie urma să fie avansat la gradul de general, s-a stins miercuri dimineaţă, 4 noiembrie. În luna iunie împlinise 57 de ani.Şi soţia colonelului Popa a fost infectată cu COVID-19.

După 12 ani în care s-a aflat la conducerea ISU Călăraşi, în vara anului 2016, col. Daniel Gheorghe Popa a fost detaşat să asigure comanda unităţii la ISU Dobrogea. Daniel Gheorghe Popa a ocupat din anul 2001 funcţia de comandant al Grupului de Pompieri din Călăraşi, iar din anul 2004 a deţinut funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Citeşte şi:

Fostul comandant al pompierilor, ucis de  COVID-19, înhumat pe 8 noiembrie. Unde va fi depus col. Daniel Gheorghe Popa

Mesajul transmis de Raed Arafat la moartea şefului ISU Dobrogea, răpus de SARS-CoV-2

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite