VIDEO ÎPS Teodosie: „Cine ar renunţa, dintre părinţi, la ora de Religie ar mutila propriul copil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie critică în termeni duri ideea de renunţare la orele de religie din şcoli. Înaltul prelat a făcut o declaraţie publică referitoare la felul în care părinţii ar trebui să-şi educe copiii şi să accepte ideea predării religiei în sălile de curs.

Înalt-Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului susţine că ora de religie este foarte importantă pentru şcoală pentru că întotdeauna Biserica ar fi educat copiii şi şcoala "s-a născut în tinda bisericii".

Înaltul prelat a făcut un apel video la părinţii care nu vor să-şi lase copiii să studieze religia pe băncile şcolii. 

"Aşa cum ne formăm copiii, aşa vor fi cetăţenii de mâine. Copiii sunt cei mai receptivi la tot ceea ce le împărtăşim, tocmai de aceea trebuie să împărtăşească valorile religioase.

Iisus Hristos, care este în centrul orei de Religie, este persoană istorică. Creştinismul a produs o civilizaţie, a produs, cu adevărat o cultură atât de valoroasă, cea mai înaltă valoare culturală în domeniul muzical, în domeniul artei, arhitecturii, în domeniul literaturii. 

Tocmai de aceea se cuvine să ne creştem copiii în astfel de valori. 

Cine ar renunţa, dintre părinţi, la ora de Religie ar mutila propriul copil pentru că am ascultat oameni care au spus: nu cred în Dumnezeu, dar copilul îl dau la Religie pentru că acolo nu învaţă decât pozitiv, învaţă să fie mai luminat şi cu un comportament corespunzător societăţii şi oricărui timp.

Îi felicit pe toţi cei care îşi menţin, ca părinţi, copiii la ora de Religie şi îi încurajez pe copii să crească cu vârsta şi cu înţelepciunea, întrucât ora de Religie este un liant, Dumnezeu este şi al ştiinţei, dar şi al înţelepciunii. Ora de Religie le creează un orizont al înţelepciunii care, în îngemănare cu ştiinţa, formează personalitatea omului pornind din copilărie”, a explicat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie vrea orele de religie în şcoală


Vă mai recomandăm:

FOTO Părintele Elefterie de la Dervent: de la copilul paralizat la medicul popular care a prezis sfârşitul comunismului în România

Arhiepiscopul Tomisului a fost scos de sub urmărirea penală de către DNA

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite