UPDATE Nicuşor Constantinescu s-a întors în ţară. Avocatul său: „În cursul zilei de 1 februarie va fi în Constanţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu, la ieşirea de la audierea de la DNA Constanţa FOTO S.I.
Nicuşor Constantinescu, la ieşirea de la audierea de la DNA Constanţa FOTO S.I.

Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, a declarat, pentru ziarul „Adevărul“, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa se întoarce în ţară. El a precizat că Nicuşor Constantinescu va fi în Constanţa, în cursul zilei de sâmbătă, 1 februarie. La această dată intră în vigoare interdicţia DNA impusă preşedintelui CJC de a părăsi ţara.

Nicuşor Constantinescu a fost plecat în Statele Unite ale Americii pentru efectuarea unor analize medicale. El a revenit în ţară şi va fi la Constanţa, în cursul zilei de 1 februarie.

Starea sa de sănătate este considerată gravă, iar pe baza acestor argumente certificate medical, instanţa a aprobat reducerea perioadei de interdicţie de la 30 zile la 15 zile şi amânarea intrării în vigoare a restricţiei de la 15 ianuarie, la 1 februarie.

Începând de sâmbătă, 1 februarie, Nicuşor Constantinescu nu mai are voie să părăsească ţara, punându-se la dispoziţia organelor de anchetă. Din data de 15 ianuarie, de când a fost luat cu forţa din faţa Consiliului Judeţean Constanţa, el este urmărit penal de DNA pentru un prejudiciu de 5 milioane euro.

Constantinescu este acuzat de comiterea a şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

„Nicuşor Constantinescu va fi în Constanţa în cursul zilei de sâmbătă, 1 februarie, la termenul stabilit. Se va pune la dispoziţia organelor de anchetă pentru cercetări. Deocamdată nu au mai fost şi alte solicitări ale anchetatorilor în dosar“, a precizat avocatul Marius Mocanu pentru ziarul „Adevărul“.

Întrebat despre evoluţia stării de sănătate a clientului său, Mocanu a preferat să se abţină: „Nu comentez“.

Anchetatorii aveau suspiciunea că Nicuşor Constantinescu se va folosi de deplasarea în Statele Unite ale Americii pentru a rămâne definitiv acolo, sustrăgându-se astfel cercetării penale.

Vă mai recomandăm

Tactica folosită de DNA pentru săltarea lui Nicuşor Constantinescu. Unul dintre ofiţerii sub acoperire i-a strâns mâna şi l-a pupat urându-i „La mulţi ani!“

FOTO VIDEO Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, a fost audiat la DNA: „Am fost tratat ca un animal“

Nicuşor Constantinescu a plecat în SUA, interdicţia de a părăsi ţara fiind valabilă din 1 februarie

Nicuşor Constantinescu este încă în ţară

Nicuşor Constantinescu nu scapă de interdicţia de a pleca din ţară. Magistraţii au respins contestaţia depusă de avocatul preşedintelui CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu este liber să plece din ţară. În 15 zile trebuie să-şi rezolve problemele medicale

Cum s-a luptat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cu procurorii DNA veniţi să-l ridice

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite