UPDATE FOTO VIDEO Persoanele dispărute pe lacul Siutghiol au fost găsite tefere, pe mal. Erau braconieri plecaţi la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele speciale intervin pe lacul Sitghiol pentru salvarea a trei persoane dispărute. FOTO Adevărul
Forţele speciale intervin pe lacul Sitghiol pentru salvarea a trei persoane dispărute. FOTO Adevărul

Răsturnare de situaţie în cazul persoanelor dispărute pe lacul Siutghiol din Mamaia. Cele trei persoane care erau de negăsit au apărut pe malul celălalt, tefere şi nevătămate. Operaţiunile au fost imediat sistate.

UPDATE 20.35

Căutările au fost sistate după ce oamenii legii au aflat că cei presupuşi dispăruţi erau braconieri care au traversat lacul şi au ieşit prin dreptul oraşului Ovidiu. Cei trei sunt teferi şi nevătămaţi.

Bărbaţilor le-a fost teamă de poliţişti aşa că atunci când au văzut girofarurile pe malul lăsat în spate au fugit şi s-au ascuns. Patru ore mai târziu, unul dintre ei a fost chestionat de poliţie şi a recunoscut că a fost pe lac însoţit de alte două persoane.

Poliţiştii constănţeni i-au adus pe bărbaţi la sediul IPJ Constanţa. Oamenii legii spun că nu au ce să le facă indivizilor pentru că nu au făcut nimic ilegal. Ei nu au reuşit să pescuiască în lac înainte să iasă spre Ovidiu.


Pompierii militari au fost anunţaţi au fost solicitaţi la ora 16.52 că trei persoane ar fi căzut în Lacul Siutghiol. O femeie de aproximativ 45 ani, care locuieşte la etajul şase, a anunţat că a văzut trei persoane care mergeau pe lac şi după câteva momente au dispărut.

Oamenii legii bănuiesc că este vorba de trei teribilişti care mergeau pe gheaţa formată deasupra lacului. Este foarte posibil să avem de a face cu pescari care încercau să ajungă în mijlocul lacului pentru a da de peşte.

Medicii de la Ambulanţa Constanţa nu pot să intervină pe lac, iar pompierii de la ISU Dobrogea nu au cum să ajungă la victime pentru că gheaţa nu îi poate susţine. Pe de altă parte, la mal apa este îngheţată şi nu au cum să lase o barcă pe luciul apei. Autorităţile spun că este nevoie de intervenţia scafandrilor.

Ultimele două zile au adus la Constanţa temperaturi foarte mici. La ora incidentului, în aer se înregistrau minus 12 grade Celsius.

UPDATE 17.50 La locul indicat de martori au ajuns 4 maşini de pompieri şi mai multe ambulanţe. Două barci ale scafandrilor a plecat spre zona unde au fost văzute ultima dată victimele. Echipele de intervenţie trebuie să meargă pe gheaţă pentru a ajunge la bărbaţii căzuţi. 

Lacul Siutghiol a fost în urmă cu mai puţin de o lună scena teribilului accident cu elicopterul SMURD. Diferenţa dintre momentul prăbuşirii elicopterului şi cel de acum este că în aer sunt mai puţin cu 14 grade Celsius. Vântul care bate din nord face ca temperatura resimţită să fie de minus 20 grade celsius.

UPDATE 18.05 Doi scafandri au plecat spre locul indicat cu un motor de barcă pneumatică. Medicii spun că şansele ca o persoană căzută în lacul parţial îngheţat să fie găsită în viaţă sunt practic nule. Asta pentru că apa este foarte rece, iar o victimă poate să fie transportată pe sub gheaţă de curenţi.

UPDATE 18.18 Un ecliopter al GSP a sosit la zona incidentului. Reflectoarele puternice ale aparatului de zbor îi pot ajuta pe pompieri şi scafandri să găsească victimele mai uşor.

Una dintre bărcile pompierilor militari s-a întors la mal după 30 minute.

Fortele speciale intervin pe lacul Siutghiol acolo unde au disparut 3 persoane

Un militar de la Forţele speciale foloseşte un binoclu pentru a găsi eventualele victime sau semne ale trecerii lor. FOTO M.V.

UPDATE 18.30 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat susţine că informaţia vine dintr-o singură sursă şi nu are motive să creadă că ar fi vorba despre o glumă. SMURD a solicitat intervenţia unui elicopter militar pregătit să intervină în asemenea situaţii.

UPDATE 18.37 Militari pregătiţi în condiţii speciale şi echipaţi corespunzător au fost aduşi în zonă pentru a participa la căutări. Ei au plecat pe lacul îngheţat cu vizoare pentru vedere pe timp de noapte, cordeline de tractare a eventualelor victime şi haine speciale.

Operaţiune de recuperare ale unor dispăruţi în lacul Siutghiol

Vă mai recomandăm:

FOTO Familiile pilotului şi copilotului elicopterului SMURD prăbuşit, amendate pentru că ar fi declarat prea târziu decesele

VIDEO EXCLUSIV Gheorghiţă, barcagiul ajuns la epavă înaintea autorităţilor: „Am tras de coada elicopterului şi am găsit doctoriţa sub apă. Pompierii nu aveau nimic la ei“

FOTO Epava elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă la mal. Şeful ISU Constanţa, demis

Bătrâna pentru care şi-au dat viaţa cei patru membri ai SMURD din elicopterul prăbuşit la Constanţa. Femeia a fost la câteva minute să moară alături de eroi

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Baronul Nicuşor contra părintele SMURD: „Elicopterul avea flotoare. Hai să vedem, le mai găseşte în Siutghiol??“

FOTO Blestemul lacului Siutghiol, cimitirul de epave. Pe fundul apei zac mormane de fiare ale aparatelor de luptă nemţeşti, dar şi ambarcaţiuni noi

Tragedia de pe lacul Siutghiol. Bâlbele din misiunea de salvare a echipajului SMURD, după prăbuşirea elicopterului

Raed Arafat, pe contul său de Facebook, la 8 decembrie: „În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient“

UPDATE Elicopter SMURD prăbuşit. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite