Un copil de 10 ani a fost legat de mâini şi de picioare cu un lanț. Mama şi mătuşa lui au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de 10 ani a fost găsit legat de mâini şi de picioare într-o locuinţă din Hârşova.

ilustratie politie jpg

Tratamentul inuman la care a fost supus a fost descoperit după ce, în dată de 16 noiembrie 2023, învățătoarea băiatului a sesizat asistența socială pentru că acesta lipsise mai multe zile de la școală.

În momentul în care funcționarii au ajuns la locuința părinților, l-au găsit pe copil legat cu un lanț de picioare și cu mâinile legate cu o eșarfă. Drept consecință, a fost anunțată Poliția.

Abia la o săptămâna de la cumplită descoperire, pe 23 noiembrie, oamenii legii din Constanța au reacționat și au decis să ia măsuri în acest caz: au reținut-o pe mama băiețelului dar și pe mătușa sa pentru lipsire de libertate în mod ilegal și instigare la lipsire de libertate în mod ilegal.

Conform primarului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, părinții copilului au plecat să muncească în străinătate și l-au lăsat pe băiețel în grijă mătușii. Pentru că acesta nu era cuminte, a sunat-o pe mama lui, iar această ar fi sfătuit-o să îl lege, lucru pe care mătușa l-a făcut. În momentul în care au descins autoritățile, copilul era legat ce cel puțin o zi.

Cele două femei au fost prezentate procurorilor din Hârșova, care au decis să le plaseze sub control judiciar.

Cazul a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului care urmează să facă o anchetă socială.

Până când autoritățile vor decide dacă acesta mai poate rămâne cu rudele sale sau va fi luat în grija statului, el a fost încredințat unchiului din partea mamei sale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite