Ultima strigare pentru 1 mai la mare! Ce aduce nou începutul sezonului estival pe litoralul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au apărut ofertele de 1 mai la mare. FOTO Arhivă
Au apărut ofertele de 1 mai la mare. FOTO Arhivă

Oamenii din industria turismului s-au trezit cu bugetele de promovare tăiate şi probleme de infrastructură.  Chiar şi aşa, ceea ce nu poate fi făcut cu bani se rezolvă cu multă imaginaţie. Din acest sezon am putea vedea prima cursă aeriană internă săptămânală care va face legătura între Timişoara şi Constanţa.

Hotelierii şi agenţiile de turism de pe litoral au intrat cu pregătirile în linie dreaptă. Din nefericire pentru ei, Guvernul nu mai alocă bani pentru promovare. Autoritatea Naţională pentru Turism i-a anunţat pe oamenii din industrie că bugetul de promovare pentru anul 2015 a fost cheltuit încă din anul trecut. 

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare Litoral - Delta Dunării spune că aşa apar ideile năstruşnice. "Pentru Mamaia avem buget pentru că am colectat taxa de promovare. După ce ne întoarcem de la Târgul de Turism de la Bucureşti (la mijlocul lui martie - n.r.) începem să gândim o soluţie şi pentru sudul litoralului şi Delta Dunării".

Autostrada în lucru şi o cursă aeriană nouă

Şi dacă banii lipsă nu erau de ajuns, Compania de Autostrăzi (CNADNR) a luat decizia înlocuirii betonului de pe tronsonul Feteşti - Cernavodă al Autostrăzii Soarelui cu asfalt. Lucrările sunt programate să dureze până la sfârşitul anului. Directorul General al Camerei de Comerţ Constanţa, Dănuţ Jugănaru a cerut CNADNR să lucreze şi noaptea sau să întrupă lucrările pe perioada sezonului estival. 

"Avem experienţa podului de la Agigea unde nu s-au terminat nici acum lucrările. Au produs destule pagube cu acel pod pentru judeţul Constanţa", spune Jugănaru. 

Calvarul şoferilor va fi dublat, ca în fiecare an de staţiile de taxare de la Cernavodă unde cozile sunt kilometrice. Anul trecut, Guvernul a decis suspendarea taxei pentru că nu au fost găsite soluţii de plată electronică. Sistemul nu a fost implementat nici până în prezent. 

Turiştii din vestul ţării vor avea însă ocazia să ajungă pe litoralul românesc mult mai repede. După ce compania TAROM a refuzat ideea, Turkish Airlines se pregăteşte să introducă o cursă aeriană săptămânală pe ruta Timişoara - Constanţa. Avionele ar putea pleca de la Timişoara joi şi s-ar întoarce duminică seara, iar intenţia agenţiilor de turism este ca preţul unui bilet dus-întors, cu toate taxele incluse, să nu depăşească 100 euro / persoană. 

Noua cursă aeriană este menită să atragă românii din vestul ţării pe malul Mării Negre în loc de Italia sau Grecia, dar şi să ofere un City break de week-end pentru constănţenii care vor să meargă la Timişoara. 

Corina Martin

Mamaia, ocupată în proporţie de 50% pentru 1 Mai

2015 aduce o premieră în rezervările hoteliere. Preşedintele filialei Sud-Est a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Aurelian Marin spune că în luna frebruarie rezervările au fost cu 50% mai mari decât anul trecut.

  "Lumea vrea tarife mai mici, dar este o perioadă excepţională pentru early booking. Târgurile de Turism de la Constanţa (6 martie) şi Bucureşti (12 martie) vor avea reduceri suplimentare faţă de cele existente pe site-uri şi broşuri", spune Aurelian Marin.

Staţiunea Mamaia are rezervări record pentru mini-vacanţa de 1 mai. Faptul că ziua pică într-o vineri îi ajută pe turişti să petreacă un weekend prelungit la mare, aşa că mulţi şi-au rezervat de pe acum un loc de cazare. Cele mai multe locuri au fost vndute pentru Mamaia, Costineşti şi Eforie. 

Tarifele de 1 Mai pornesc de la 60 lei de persoană pe noapte la un hotel de 3 stele şi de la 100 lei de persoană / noapte la cele de 4 stele. Unităţile de cazare de 5 stele au pregătit pachete de 229 lei de persoană pe noapte.

De 1 Mai nu va lipsi parada automobilelor de epocă din Mamaia şi parada motocicliştilor, iar cluburile pregătesc deja cconcertele pentru deschiderea de sezon. Primarul Radu Mazăre nu va mai fi prezent la Târgul de Turism de la Bucureşti şi nu se ştie dacă va mai urca şi în 2015 pe carele alegorice. 

O altă noutate importantă este faptul că pe litoralul românesc vor ajunge peste 25.000 turişti din Israel. Se estimează că aceştia vor lăsa peste 3 milioane de euro numai în această vară în România. 


Vă mai recomandăm: 

Cadouri de Valentine's Day: 10 idei pentru amintiri memorabile alături de el sau de ea

Cadouri de Valentineʼs Day pentru el: idei amuzante şi practice

Cadouri de Valentine's Day pentru ea: idei inspirate şi lucruri pe care să le eviţi

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite