Turistă străină: „Vă dau 5 motive pentru care merită să vizitezi Dobrogea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Enisala, Dobrogea Sursa stefaniavanlieshout.com
Cetatea Enisala, Dobrogea Sursa stefaniavanlieshout.com

O bloggeriţă străină a enumerat 5 motive pentru care să vizitezi Dobrogea. Ea a descris impresii despre călătoria în România rurală, despre care spune că este „un loc încremenit în timp“.

„Vrei să mănânci fagure? Să vezi privelişti cum alţii n-au sau vrei să laşi stresul lumii moderne în urmă? Dobrogea este locul potrivit pentru a începe să explorezi România rurală“, scrie Stefania van Lieshout, bloggeriţă de călătorii, originară din Olanda, care trăieşte în Malaga, Spania. Ea descrie România rurală ca fiind „colorată, diversă şi paşnică“. 

GALERIE FOTO - SPECTACULOSUL CAP DOLOŞMAN

Care sunt, în opinia Stefaniei, cele 5 motive pentru a vizita Dobrogea, pitoreasca regiune între Dunăre şi Marea Neagră:

„1. Teritoriu nedescoperit

„România rurală este un loc încremenit în timp, în special Dobrogea. După ce părăseşti Constanţa, capitala regiunii Dobrogea, şoselele se transformă în drumuri prăfuite. Trebuie să evităm întruna căruţe trase de măgari, recolte şi turme. Case din lemn, vopsite în albastru deschis, decorate cu ghivece de flori colorate, sunt aliniate de-a lungul drumului de pietriş care taie satele provinciei. Aici, în Dobrogea, omul întâlneşte rar turişti străini.

2. Diversitate culturală

Majoritatea populaţiei este formată din români, alte minorităţi importante fiind ruşii lipoveni, ucrainenii, turcii, tătarii, bulgarii, ţiganii, aromânii şi armenii, care şi-au adus fiecare propriile tradiţii şi obiceiuri. Deşi cei mai mulţi se identifică drept parte a Bisericii Ortodoxe de Est, oamenii de diferite religii trăiesc paşnic împreună. Vei găsi ruşi ortodocşi, romano-catolici, musulmani, protestanţi şi evrei în România. Ţara este un exemplu ca la carte de societate multiculturală de succes, unde cutumele sunt păstrate şi onorate de-a lungul generaţiilor. În acelaşi timp, tineretul român este educat, vorbeşte mai multe limbi, ambiţios şi curios despre lumea din afara graniţelor. 

GALERIE FOTO DIN DELTA DUNĂRII

3. Bucătărie românească

Restaurante chic, cafenele şi magazine se găsesc în cele mai neaşteptate locuri. Dar chiar şi-n cel mai hipsteresc local, mâncarea e preparată în mod tradiţional, cu produse proaspăt culese de pe ogor sau din mare. O să fii servit cu fagure, peşte preparat la foc din lemn şi legume rumenite de soare. Şi foarte important, cafeaua, una dintre plăcerile de bază ale vieţii, are un gust excelent peste tot. 

4. Peisajul Dobrogei

Aici găseşti munţi, ape, păduri şi ferme. Munţii Măcinului s-au format acum 300-400 de milioane de ani, cei mai vechi munţi ai Europei, alături de munţii Vosges din Franţa şi de munţii Highland din Scoţia. Delta Dunării este una dintre cele mai importante zone umede ale Europei, cu 300 specii păsări. 

GALERIE FOTO DIN NORDUL DOBROGEI

5. Atracţii în Dobrogea

În opinia mea, principala atracţie a Dobrogei este Delta Dunării, un autentic paradis pentru observatorii de păsări. În Dobrogea găseşti vestigii ale diferitelor culture - romane, bizantine, otomane etc. Şi vizitaţi neapărat Constanţa, cu Cazinoul, Piaţa Ovidiu, Moscheea Carol I, Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, apoi mergeţi la cetatea Histria.“

Pentru deplasare, Stefania recomandă taxiurile din Bucureşti, care i se par relativ ieftine şi au aparate de taxat. În Dobrogea, ea sfătuieşte turiştii să închirieze o maşină, dacă nu vor să fie dependenţi de o agenţie de turism şi prefer să călătorească pe cont propriu. Ea a vizitat România în cadrul unei excursii de documentare Explore Dobrogea, la invitaţia Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, în care jurnalişti şi bloggeri străini au avut ocazia să cunoască meleagurile noastre. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Impresii de călătorie ale unui faimos vlogger venit pentru prima dată în România: „Este incredibil!“

VIDEO Filosofia de hrană a românilor, rezumată de o vloggeriţă străină care ne-a vizitat ţara: „Când crezi că festinul e gata, mai urmează ceva“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite