Tribunalul Constanţa îl menţine pe Nicuşor Constantinescu în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu.
Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu.

Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată joi de Tribunalul Constanţa. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară în termen de 48 de ore.

Tribunalul a hotărât ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest la domicilu pânâ pe 20 aprilie, dată la care se va judeca din nou dacă mai este oportună această măsură preventivă. Magistraţii au respins solicitarea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Constanţa cu privire la prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. Dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 22.03.2015 şi până la 20.04.2015. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Respinge ca nefondată cererea de încuviinţare a părăsirii domiciliului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore”, a hotărât Tribunalul Constanţa.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a cerut pe 18 martie, Tribunalului Constanţa cercetarea lui Nicuşor Constantinescu sub control judiciar. De asemenea, el a solicitat ca dacă această cerere este respinsă atunci magistraţii să-i permită în cadrul arestului la domiciliu să meargă la muncă la Consiliul Judeţean.

“S-a discutat solicitarea formulată de DNA pentru prelungirea măsurii arestului la domiciliu în ceea ce-l priveşte pe domnul Constantinescu şi în acelaşi timp cererile pe care noi le-am formulat de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Am solicitat ca în situaţia în care se va menţine măsura arestului la domiciliu să se dea posibilitatea domnului Constantinescu ca de luni până vineri să se poată deplasa la Consiliul Judeţean Constanţa în vederea îndeplinirii atribuţiilor de preşedinte”, a declarat Marius Mocanu.

Nicuşor Constantinescu este anchetat de procurorii DNA pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat, două infracţiuni de corupere a alegătorilor, zece infracţiuni de conflict de interese şi o tentativă la abuz în serviciu în formă continuată.

Vă mai recomandăm

Nicuşor Constantinescu vrea să fie cercetat sub control judiciar. Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru 19 martie

UPDATE Au fost audiaţi primii martori în dosarul Centrului Militar. Nicuşor Constantinescu, amendat pentru cererea de recuzare

Nicuşor Constantinescu, arestat la domiciliu în dosarul Centrului Militar. Decizia poate fi contestată
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite